RKDES is Altior de baas in eerste officiële duel

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Altior was de eerste officiële wedstrijd van RKDES tegen deze club in de geschiedenis. Bijzonder omdat beide clubs toch zo dichtbij elkaar in de buurt gelegen zijn. De Kudelstaarters versloegen de Langeraarders met 3-2.
 
RKDES begon met hetzelfde elftal als vorige week. De eerste kansen waren voor de spitsen van Altior. Gelukkig voor RKDES stond hun vizier nog niet op scherp en was keeper Marius de Grauw in vorm. Hij hield het Kudelstaartse team met diverse reddingen in de wedstrijd. Tegen de verhouding in kwam RKDES op een 1-0 voorsprong. Door slecht verdedigend werk van de Langeraarders en goed doorzetten van Maarten van Putten kwam de bal bij de tweede paal terecht waar Indy van Koert binnen kon tikken.
 
Onder vuur
Het spel ging heen en weer, Altior wist regelmatig het RKDES doel onder vuur te nemen maar vond telkens Marius de Grauw op haar weg. Nog een verdedigende fout van Altior leidde de 2-0 in, gemaakt door aanvoerder Roy Endhoven die de bal in de verre hoek schoof. De aansluitingstreffer van Altior volgde snel via een combinatie door het midden.
 
Gevaar
In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan en was er spanning tot de laatste seconde. De ploeg uit Kudelstaart kwam steeds beter in de wedstrijd en met name over de flanken met de snelle Rutger Spaargaren en Indy van Koert kwam de ploeg regelmatig gevaarlijk door.
 
De 3-1 viel na ruim een uur voetballen. Een hoge bal van links ging via de schouder van de net ingevallen Lars Winters in de goal. Een kwartier voor tijd kwam Altior terug in de wedstrijd doordat Rick Burgers aan de noodrem trok. De toegekende penalty werd feilloos binnen gewerkt: 3-2. 
 
Komende zondag speelt RKDES opnieuw thuis. Tegenstander is Roodenburg.
 
Bron: Eppo Buskermolen

Foto's Jaap Maars. (zie ook de gallery)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel