RKDES haalt uit, Aalsmeer morst punten

'Vriendschappelijke rivaliteit' op het Kudelstaartse sportpark

Door: Arjen Vos. Voor de onpartijdige voetballiefhebber was het zaterdag een dilemma. Welke wedstrijd te bezoeken; de derby van RKDES tegen KDO of FC Aalsmeer tegen De Zouaven? Of tijdens de rust van sportcomplex wisselen, zoals fotograaf Jaap Maars deed? Op beide velden was er genoeg te beleven. Een gedreven RKDES liet de Kwakelse buren met 5-0 kansloos terwijl Aalsmeer in de slotminuut twee punten door de vingers liet glippen.

Dat RKDES er deze voetbalmiddag vijf in zou leggen, lag niet direct in de lijn der verwachting. In de voorgaande wedstrijden waren twee doelpunten het hoogst haalbare gebleken en bleef de teller vervolgens op één of zelfs niet eens één treffer staan. Aan de andere kant; veel tegentreffers incasseerde de ploeg evenmin. Maar zaterdag trakteerden de roodzwarten publiek en zichzelf op een waar doelpuntenfestijn. Het spits werd daarbij afgebeten door Mike van den Bergen die na een kwartier hard en raak inschoot. De zoon van de vroegere RKDES-crack Jan van den Bergen, in de jaren ’90 een tijdje actief bij AZ, laat dit seizoen duidelijk van zich zien en horen en voert inmiddels de topscorerslijst aan met vier treffers.

Vriendschappelijke rivaliteit
Na de pauze kwamen de Kudelstaarters opnieuw fris voor de dag, lieten net als in de eerste helft KDO druk zetten om zichzelf daar vervolgens knap onderuit te voetballen. Binnen twee minuten werd de score verdubbeld door Dino Janssen na een knappe individuele actie. Daarna maakten Maarten van Putten, Ruben Onderwater en Mano van Veen het feestje voor de thuisploeg nog gezelliger. Ondanks de nederlaag troffen beide teams elkaar in de kantine, daarmee blijk gevend van een vriendschappelijke rivaliteit waarbij ze aangaven uit te kijken naar 15 maart 2025. Dan wacht RKDES aan de Vuurlijn in De Kwakel ongetwijfeld een warm onthaal waarbij KDO zich zal willen revancheren voor deze toch pijnlijke nederlaag. Dankzij de drie punten en de vijf treffers gaat RKDES de Kwakelaars op doelsaldo voorbij.

Cijfers 3e klasse B

Dylan Nieuwendijk wordt belaagd door een ‘Zouave’

FCA verslikt zich in ‘Pauselijke strijders’
FC Aalsmeer verkeerde na de 7-0 van een week geleden in hogere sferen maar kwam deze zaterdag toch wat van een koude kermis thuis. Van de gedroomde en gehoopte voetbalshow kwam tegen De Zouaven weinig terecht. De koploper moest deze week een flinke tegenvaller verwerken nadat zowel topscorer Luke Vahle als smaakmaker Yassin Kaabouni met een blessure van het trainingsveld strompelden. Het gemis deed zich gelden tegen de bezoekers uit Grootebroek. De club met de bijzondere naam die verwijst naar het vroegere Pauselijke leger en voetbaltweeling Frank en Ronald de Boer voortbracht, bleef redelijk eenvoudig overeind. De teams gingen rusten met een 1-1 stand waarbij de openingstreffer werd gemaakt door Vadym Olkhovych. Aalsmeer kwam in de tweede helft op voorsprong door een benutte penalty van Giliano Eijken. In de hoop de drie punten over de streep te trekken, kreeg Aalsmeer in de laatste minuut met de gelijkmaker toch het deksel op de neus. Desondanks blijft Aalsmeer de lijstaanvoerder al zag het de voorsprong op nummer 2, Sporting Martinus tot slechts één punt verschil slinken.