RKDES goed uit startblokken

RKDES is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Bij het debuut in de derde klasse werd in Nieuw Vennep met 0-4 gewonnen van DIOS. De winst was dik verdiend. Opvallend was dat de inbreng van jonge spelers goed uitpakte. Mano van Veen was een van de uitblinkers. 
 
Ten opzichte van vorig seizoen is het team op een behoorlijk aantal posities gewijzigd. Door blessures konden Ivo Lentjes, Roy Endhoven, Rick Verkuijl en Jeroen Bakker niet meedoen; Rutger Spaargaren genoot van een ‘weekendje weg’. Desondanks kon trainer Jesse Donker toch een representatief, maar wel jeugdig team aan de wedstrijd laten beginnen. Nieuw waren onder andere Eric Overvliet, Michael Schreven en Arnaud van Leeuwen. Opvallend was de positie van Mano van Veen, die als spits was opgesteld. Hij functioneerde prima als aanspeelpunt en bekroonde zijn goede wedstrijd met een Messi-achtig doelpunt. Mano is één van de vele jeugdspelers die de afgelopen seizoenen zijn doorgebroken vanuit de jeugd in het eerste elftal.
 
Ongrijpbaar
De eindstand was al  met de rust bereikt. Vooral Indy van Koert was meerdere keren ongrijpbaar voor zijn tegenstander. Wellicht had dit ook te maken met zijn bezoek op zarterdag aan de plaatselijke kapsalon wat hem een strakke en snelle coupe had opgeleverd.
 
Doelpuntenmakers waren Maarten van Putten, Indy van Koert (2x) en Mano van Veen. Keeper Tijn Kraak tikte nog wel knap een goed ingeschoten bal uit de linker boven hoek en voorkwam daarmee een doelpunt van DIOS.
 
In de tweede helft kregen zowel DIOS als RKDES nog twee goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. 
 
Niet echt verrast
Mano van Veen vertelde na afloop niet echt verrast te zijn dat hij in de spits stond. “Op die positie heb ik in de jeugd wel vaker gespeeld en afgelopen donderdag tijdens de training ook uitgeprobeerd. Mede door geblesseerde spelers stond ik daarom vandaag ook in de spits.”
 
Op de vraag zijn doelpunt te beschrijven zegt Mano: “Toen ik de bal aannam kon ik hem gelijk over een speler lobben en kwam daarmee het 16 meter gebied in. Door een paar spelers te omspelen en een paar klutsballen kwam de bal terug voor mijn linkervoet waarna ik vrij kon inschieten.”
 
Wat Mano betreft was zijn spel en treffer een aangename opsteker. “Voor dit seizoen is het mijn ambitie om basisspeler te worden. Vorig seizoen heb ik niet altijd mijn niveau gehaald, daarom hoop ik dat dit seizoen wel te doen.”
 
Tekst Gerard van Schaik
(advertentie)
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel