RKDES en Aalsmeer stapje dichter bij promotie

Vrolijkheid bij RKDES na de gewonnen wedstrijd

Door Matthijs Bos: In de strijd om promotie zetten zowel FC Aalsmeer als RKDES zaterdag een flinke stap door allebei met 3-2 te winnen. Toevallig verliep ook het scoreverloop in beide wedstrijden exact hetzelfde.

Aalsmeer moest op bezoek bij het Groningse Oranje Nassau, ook uitkomend in de eerste klasse. Alleen winst volstond om de hoop op promotie levend te houden. Binnen 20 minuten kwam de ploeg echter op achterstand. Dat terwijl een voorsprong niet onverdiend was geweest. Slechts twaalf minuten later waren het de broertjes Nieuwendijk die de wedstrijd keerden. Eerst mocht Dylan de 1-1 in het doel glijden, daarna was het aan Jordy de beurt om zijn goal te maken. Dat leverde een 1-2 ruststand op. Na rust was het weer aan de Groningers om het spel te maken, dat leverde geen goals op. Daan Vaneman gooide wedstrijd zo goed als in het slot, door de 1-3 binnen te schieten. Oranje-Nassau kwam weliswaar nog op 2-3, maar dat was een treffer zonder waarde.

Door de overwinning gaat de ploeg van Ted Verdonkschot een ronde verder, en speelt het aankomende woensdag uit bij DZC’68 in Doetinchem. Bij weer een overwinning wordt de volgende wedstrijd op neutraal terrein gespeeld, om uit te maken wie er volgend jaar vierde divisie speelt.

RKDES wint knap
Ook RKDES doet nog volop mee in de promotie-play offs. Thuis tegen het Haagse Duindorp werd knap en terecht met 3-2 gewonnen. Pas na rust wist DES de wedstrijd te beslissen. Dat terwijl het in de rust met 0-1 achter stond. binnen een tijd van 23 minuten wisten de Kudelstaarters de wedstrijd naar zich toe te draaien en een 3-1 voorsprong op het bord te schrijven door goals van Roy Endhoven, Rick Verkuijl en Ruben Onderwater. De Hagenezen deden nog wel wat terug, maar dat was te laat.

DES maakt zich nu op voor het treffen op zaterdag 8 juni in en tegen Oudewater. Winnaar van dat affiche speelt de finale voor promotie naar de tweede klasse.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van De Lakenbleker)