RKDES draagt rode lantaarn over aan Schoten

Na zeven voetbalwedstrijden werd er zondag eindelijk weer eens gewonnen. Naast het crematorium in Haarlem-Noord zag RKDES een zeker lijkende overwinning nog bijna in rook opgaan. Via een 0-2 en 1-3 voorsprong voor de bezoekers, kwam Schoten nog angstvallig in de buurt van een gelijkspel. De zeven minuten extra blessuretijd waren voor Schoten net niet lang genoeg. Het voetbalmiddagje eindigde in een 2-3 winst voor RKDES. Daarmee werd afstand genomen van de laatste plaats.

De overwinning op de naaste concurrent geeft de ploeg weer een beetje lucht. De Kudelstaarters staan nu drie plaatsen van onderen en hebben hopelijk wat zelfvertrouwen getankt. Dat is nodig voor het duel van komende zondag waarin titelpretendent Roda’23 op bezoek komt. Daryl Haime was met drie doelpunten het goudhaantje aan Kudelstaartse kant.

Sleutelen
Trainer Koos Abrahamy moest wel sleutelen aan zijn opstelling, hij miste Edwin van Maris (vakantie), Paul Verburg (verplichtingen werk) en Sven Boelsma (gebroken hand). Voor hen speelden respectievelijk Kevin Boelsma, Mischa v.d. Scheur en Adil Zohri.

Voorsprong
Het eerste deel van de wedstrijd was matig. Veel balverlies en het veelvuldig gebruik van de lange bal toonden aan dat de ploegen gespannen waren. Na ongeveer een half uur kwam RKDES op voorsprong. Bij een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Daryl Haime, hij bedacht zich niet en schoot van 25 meter de bal prachtig in de linker bovenhoek. Vijf minuten voor rust was het weer raak. Een voorzet van de zeer ijverige Daimian Veldman bereikte Daryl Haime die snoeihard raak schoot.

Derde treffer
De tweede helft vergat RKDES door te drukken. Vooral op het middenveld werden te veel duels verloren. Mehran Teimori kopte Schoten uit een corner terug in de wedstrijd. RKDES wankelde maar had het wederom aan Daryl Haime te danken dat het een veilige marge kreeg. Raymond Baars, koud in het veld, gaf de bal met prachtig voor, zodat Daryl Haime zijn derde treffer kon laten aantekenen.

Slordig
Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar ook in de slotfase speelde het team van trainer Koos Abrahamy slordig en te paniekerig. Dat resulteerde in de 83e minuut weer voor een aansluitingstreffer van Schoten, toen Sjoerd Auwerda raak schoot.

Ondanks het feit dat de thuisclub nog een paar kansen kreeg en de goed leidende scheidsrechter Stroe zeven minuten blessuretijd bijtelde, bleef het bij 2-3.