RKDES dames kampioen na nipte winst

De dameshandballers van RKDES zijn er zondag in geslaagd kampioen te worden. Dat deden zij in 'eigen huis' door naaste concurrent Wasmeer met 15-14 te verslaan.

De spanning in de Proosdijhal was voelbaar bij de vrouwen die de laatste twee wedstrijden onder hun kunnen speelden. De ploeg miste daarbij vaste kracht Anouk van Egmond die vorige wedstrijd geblesseerd raakte en de wedstrijd noodgedwongen op krukken moest volgen.

Na een gelijk opgaande eerste helft (ruststand 6-6) kwam RKDES in het tweede gedeelte meer op stoom en liep vier doelpunten uit. Misschien door gemakzucht lieten de dames Wasmeer, met twee minuten te spelen nog terug komen tot 15-14. Toen er ook nog een DES-dame af moest vanwege grof spel, werd het helemaal een zenuwslopende slotfase. Ze wisten vol te houden waarna de ontlading volgde.

Voor speelster Diana van Kessel-Groeneveld was het tevens de afscheidswedstrijd. Na 23 jaar onafgebroken in het eerste te hebben gespeeld, vond ze het nu een mooi moment om te stoppen.