RKDES D2 kampioen na zinderend competitieslot

Afgelopen zaterdag was het groot feest aan de Wim Kandreef. Na een zinderende finale tegen koploper HFC D8 werd de D2 van RKDES kampioen van de voorjaarscompetitie. In de laatste minuut scoorde Winston Maarse de winnende en alles beslissende treffer.

Beide teams stonden met een gelijk aantal punten aan kop, maar HFC had een beter doelsaldo. Beide teams waren gebrand op een overwinning want bij een gelijkspel zou VVC de lachende derde kunnen zijn.

De uitwedstrijd in Haarlem was op 1–1 geëindigd. De wedstrijd werd op het hoofdveld van RKDES gespeeld met veel familie langs de kant. Beide teams speelden vol op de aanval. HFC kwam drie keer op voorsprong in de eerste helft, RKDES maakte twee keer gelijk. De ruststand was 2 – 3.

Met een paar omschakelingen in de tweede helft werd de aanval van HFC grotendeels uitgeschakeld. RKDES kreeg veel kansen maar de bal wilde er maar niet in. Tien minuten voor tijd kreeg RKDES loon naar werken de gelijkmaker gescoord werd na een fraaie aanval over links.

Met nog één minuut te spelen ging ook laatste man Winston Maarse van RKDES mee naar voren. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal net buiten de 16 meter voor zijn voeten en met een fraai schot in de linkerbovenhoek besliste Maarse het duel.

Op de foto (vlnr): Simon, Corné, Winston, Tim, Brian, Tibbe, Daniel, Tristan, Lars, Steijn, Milan, Ruben, Hesron en Mohammed.
Afwezig: Jay, Sander en Matthijs.