RKDES-clubblad De Treffer 50 jaar

 

RKDES heeft naast het vieren van de ingebruikname van het kunstgrasveld nog een klein feestje te vieren, want het clubblad ‘de Treffer’ bestaat vijftig jaar. Een bescheiden feestje met taart, maar zeker vermeldenswaardig.

Ondanks het feit dat de meeste informatie tegenwoordig ook op de website van de Kudelstaartse voetbal- en handbalvereniging vermeld staat, komt de Treffer nog steeds wekelijks uit (met uitzondering van winter- en zomerstop).

Anita Gravendeel, Nico de Ron en Jan Vrolijk zijn er samen verantwoordelijk voor dat het clubblad 37 keer per jaar gemaakt wordt. Het bestuur heeft ze in het zonnetje gezet en sprak waardering uit voor hun inzet.

Knip- en plakwerk
De 83-jarige Jan Vrolijk maakt de Treffer al ruim twintig jaar. “Toen ik begon was het knip- en plakwerk,” legt hij uit. “Iedere maandagochtend kwamen er een paar dames de handgeschreven stukjes uittypen op de typmachines en ik kreeg ze dan toegeschoven waarna ik met schaar en lijmstift aan de gang kon.”

Al snel deed de computer zijn intrede en omdat Vrolijk er door zijn werk goed mee overweg kon, bleef hij de opmaak doen. “In die tijd hielp ik de redactie nog wel eens met computerles hoor, want het was voor iedereen nieuw.” In de begintijd waren de vrijwilligers er vaak een hele dag mee zoet. “Nu ben ik wel met een ochtendje klaar, als je de opmaak niet meerekent, maar het is leuk om te doen.” 

Hulp ingeroepen
Jan Vrolijk wordt bijgestaan door Nico de Ron, die al dertig jaar betrokken is bij het maken van de Treffer. “Hij regelt al jaren de eindredactie. Als alles in elkaar gezet is, mag Nico hem helemaal nakijken.” 

Omdat de ogen van Vrolijk niet meer al te best zijn, is er een jaar of vier geleden hulp ingeroepen. Sindsdien helpt Anita Gravendeel hem. “Maar zolang ik nog met mijn scootmobiel iedere maandagochtend naar de kantine van RKDES kan gaan, blijf ik de Treffer maken. Als het niet meer met de opmaak op de computer lukt, dan ga ik gewoon helpen met het nieten van de bladen.” 

Foto: Jan Vrolijk (links), Nico de Ron en Anita Gravendeel werden als redactie door het bestuur verblijdt met een taart (foto RKDES)

[Advertentie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel