RKDES brengt spanning terug na winst op koploper

RKDES besliste zondag de topper tegen Sporting Martinus in zijn voordeel. In een spectaculaire tweede helft vocht RKDES zich naar de overwinning. Dankzij de 2-3 winst in Amstelveen nadert de Kudelstaartse ploeg de koploper tot op vier punten. Het competitieslot in de vierde klasse is daarmee weer spannend geworden.

Net als naar de topper tegen FCAalsmeer twee weken geleden werd er door RKDES reikhalzend naar deze wedstrijd uitgekeken. De ploeg is in vorm en verlangt terug naar de  klasse waaruit het vorig jaar degradeerde.

Verdiend
Met invalkeeper Marius de Grauw die de vakantievierende Tijn Kraak op prima wijze verving, ging DES de strijd aan. Tegen een sterk Martinus kwamen de Kudelstaarters er aanvankelijk niet aan te pas. De snelle voorsprong van Martinus uit een vrije trap was volkomen verdiend.

Pas na een half uur kreeg RKDES de zenuwen wat onder controle en kroop het wat uit zijn schulp. De 1-0 stand bleef echter tot aan de pauze zichtbaar op het scorebord.

Strijd en passie
Na de rust kregen de toeschouwers een enerverend duel voorgeschoteld. Met strijd en passie aan beide kanten lieten de ploegen zien uitsluitend voor de winst te gaan. Na een kwartier viel de gelijkmaker. Lennart Kok sneed de bal uit een corner van links hard voor en het was de net ingevallen Robin van der Steeg die de bal tegen het netwerk kopte.

Met nog ruim een kwartier op de klok kwam RKDES zelfs op voorsprong. Opnieuw was het een corner waarmee het doelpunt werd in geleid. De bal belandde nu bij de tweede paal waar Ivo Lentjes de bal kon binnen tikken.

Lang kon RKDES er niet van genieten want Sporting Martinus bracht nagenoeg in de zelfde minuut alweer de 2-2 op het bord.

Derde maal
Aan een gelijkspel hadden de Kudelstaarter weinig. De voorspong zou dan met zeven punten alsnog moeilijk te overbruggen zijn in de resterende duels. Maar bij het aanbreken van de slotfase, viel het kwartje de goede kant op. Voor de derde maal een corner van Lennart Kok en voor de tweede maal Ivo Lentjes die raakt schoot.

Ondanks hectische momenten voor het RKDES doel werd er niet meer gescoord zodat de drie punten mee gingen met RKDES en de supporters.

Zondag wordt er niet gevoetbald, over 14 dagen ontvangt RKDES Swift.