RKDES boekt ruime overwinning in derby

Los van elkaar gaven elftalbegeleider Jan van der Maarl en aanvoerder Roy Endhoven dezelfde reactie na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen het laag geklasseerde Kickers’69 uit Leimuiden: eerste helft matig, tweede helft goed. Endhoven: “In de tweede helft was de opbouw door ons beter verzorgd en de passing zorgvuldiger. We speelden goed onder hun druk uit en creëerden veel kansen via de vleugels’.

Hoewel het dus volgens de direct betrokkenen geen hoogstaande eerste helft was, werd wel de rust met een 1-0 voorsprong ingegaan. Dat was te danken aan een doelpunt van topscorer Indy van Koert (foto). Mede door een aantal omzettingen was de tweede helft veel beter en werd de voorsprong uitgebreid tot 4-0,wat ook de einduitslag was; doelpuntenmakers waren wederom Indy van Koert, Rutger Spaargaren en Frank Brugman.

Van Weerdenburg uitstekend
Van der Maarl: “Positief is dat er vandaag een aantal jonge spelers zich heeft laten gelden, zoals Bryan van Weerdenburg, die de geschorste Daan Duizendstra als rechtsback uitstekend verving . Ook Mano van Veen wil ik een compliment geven; de tweede helft speelde iedereen goed, maar Manon scoorde de hele wedstrijd een voldoende.”

Door deze overwinning blijft RKDES tweede  in de competitie achter  ALTIOR en NICOLAAS  Boys. Over twee weken (1 april)  is de topper tegen ALTIOR. Volgende week de uitwedstrijd tegen Warmunda.

Aalsmeer Zondag doet goede zaken
In dezelfde klasse deed FC Aalsmeer Zondag goede zaken door te winnen bij en van het hoger ingeschatte FC Rijnland. Dankzij de 1-3 winst (twee treffers van Mark Schut) kruipt de ploeg langzaam maar zeker naar veilige haven. Het team vindt zo de aansluiting met de ploegen boven de degradatiestreep.