RKDES blijft winnen, FCA geeft opleving geen vervolg

Afgelopen weekend wisselende resultaten voor de clubs in Aalsmeer en Kudelstaart. Eersteklasser FC Aalsmeer kon zaterdag in de thuiswedstrijd tegen CSV BOL de opleving die de afgelopen weken met twee overwinningen gestalte kreeg geen goed gevolg geven. De de bloemendorpers kregen met 0-3 een fikse tik op de neus, de tiende competitienederlaag houdt FC Aalsmeer dicht bij de rode streep in 1A.In het eerste half uur aan de Beethovenlaan was er nog geen enkele aanwijzing dat de middag voor de roodgroenen zou gaan uitdraaien op een deceptie. De ploeg van Van Garderen domineerde in het derde deel van de wedstrijd maar verzuimde een aantal uitstekende doelkansen te verzilveren. Jordy de Groot en vooral Calvin Koster (foto) hadden hun club in deze fase op voorsprong moeten zetten.Ruimte weg gegeven
Met datgene wat FC Aalsmeer overduidelijk liet liggen, wisten de bezoekers in het verloop van de wedstrijd veel beter raad. De gastheren gaven vanaf een kwartier voor rust in de achterste linie steeds meer ruimte weg, vooral BOL-aanvaller Sietse Brandsma kon daarvan profiteren. Eerst won de spits een kopduel van verdediger Eder Delgado waarna zijn teamgenoot Bart Jonker prachtig strak inschoot en nog voor de pauze knikte Brandsma los van zijn bewaker Delgado uit een voorzet hard de 0-2 achter doelman Van der Wiel.
Speldenprikken
In de tweede helft met aanvaller Martin Campbell binnen de lijnen bleef de verwachte stormloop van FC Aalsmeer grotendeels uit. BOL pareerde simpel de sporadische Aalsmeerse speldenprikken. Alleen bij een kans voor Daan Vaneman (foto), op het laatste moment gered met voet door doelman Steven Boon,  en een knal op de lat van wederom Vaneman kwamen de bezoekers twee keer goed weg.
Spannende tijd
Kwartier voor tijd de definitieve beslissing toen BOL-aanvaller Martijn Ton over de uitgestoken handen van Van der Wiel naar de grond ging. Scheidsrechter Raven wees naar de penaltystip, Brandsma voltrok vanaf elf meter het vonnis. BOL ademt na de winst en stijging naar de achtste positie wat meer relaxed, FC Aalsmeer gaat met een tiende positie en een pittig resterend programma op de rol een spannende tijd tegemoet.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.RKDES blijft winnen
Derdeklasser RKDES blijft het goed doen in het eerste deel van de race om promotie. De Kudelstaarters versloegen op vreemde bodem Voorschoten'97 met 4-2. Eerder in de reguliere competitie kregen de roodzwarten van dezelfde tegenstander nog met 5-1 klop. Ditmaal waren de rollen duidelijk omgedraaid. Vanaf de start had RKDES zondagmiddag de thuisclub in z'n greep en werd flink op weg geholpen door een vroege treffer van Indy van Koert. De clubtopscorer benutte in de tweede minuut een strafschop na een overtreding op Mano van Veen.
Eigen doelpunt
Van Koert was ook de maker van de 0-2, op aangeven van Jimmy Baars rondde de linksbuiten prima af. Een ongelukkig moment in de achterhoede van RKDES veroorzaakte een tegentreffer, voordat de bal achter doelman Wilbert Klijmij verdween werd het leer nog getoucheerd door een roodzwarter. Eigen doelpunt dus. De bezoekers raakten geenszins van slag door de tegenvaller, na de pauze liepen de Kudelstaarters simpel uit naar 1-4 door goals van Jimmy Baars en opnieuw Indy van Koert.
Alleen aan de leiding
Tegen het einde bepaalde het tegenvallende Voorschoten'97 de uitslag op 2-4. RKDES na vier duels alleen aan de leiding, vooruitzichten zien er niet slecht uit voor de bewoners van de Wim Kan Dreef. Nog zeven wedstrijden te spelen, nummer één en twee promoveren rechtstreeks, nummers drie, vier en vijf krijgen een herkansing via de nacompetitie. Aanstaande zondag speelt RKDES op eigen terrein tegen nummer acht op de ranglijst MSV'19.

FC Aalsmeer Zondag speelde dit weekend niet.

Tekst Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer.nl)

Foto's Jaap Maars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin