RKDES B1 promoveert naar eerste klasse

De jongens van RKDES B1 zijn zondag kampioen geworden. Na een spannende kampioenswedstrijd tegen medekoploper TABA behaalde het Kudelstaartse team de titel in de 2de promotieklasse. Vanaf minuut één zag iedereen het belang van het winnen in. Er waren harde duels, kleine ruimtes en slordig balverlies door nerveuze spelers.

Het duurde enige tijd voordat de eerste kans van RKDES zich voordeed. Na geschutter van de doelman stuiterde de bal voor de voeten van RKDES-spits Igor Woorts die vallend de bal aan de verkeerde kant van het net tikte. Vervolgens verzwakte de thuisploeg en kwam de Amsterdamse ploeg meer in het spel. Door toedoen van de sterke verdediging was er geen doorgang te vinden richting de keeper van RKDES.

Ontlading
In de tweede helft werd de thuisploeg sterker, conditioneel sterker en dwong het de Amsterdamse voetbalvereniging terug op de eigen helft. Dit resulteerde in kansen en vooral een aantal corners. Uiteindelijk was het Elmedin Jakub, de spelverdeler van RKDES, die wist te scoren. In balbezit wist hij kort weg te draaien richting zijn rechterbeen en met een geplaatst schot wist hij de keeper in de verre hoek te passeren.

In de 65ste minuut, 1-0 voor de Kudelstaarters en de ontlading was groot op sportcomplex Calslagenpark waar zo'n 75 toeschouwers voor de B1 zich hadden verzameld om deze beslissingsfase mee te maken. RKDES ging vrijer voetballen en creëerde meer kansen. Het bleef echter bij dit ene doelpunt, wat voldoende was.

Champions
De scheidsrechter floot deze felle, spannende en zwaar bevochten partij af waarna de spelers elkaar in de armen vlogen. Zij promoveren naar de 1ste klasse.

Uit de speakers van het hoofdveld klonk het bekende 'We are the champions' en snel werden de spelers beloond met bloemen en gingen zij op de foto met trainers en leiders om dit moment vast te leggen. De B-Junioren kregen in de kleedkamer de schaal, geregeld door Multivos, uitgereikt waarna het feest nogmaals losbarstte. De vreugde duurde tot laat in middag waarna de jongens als kampioenen richting huis gingen.