RKAV voetbalt zich naar veilige(r) haven

Voor aanvang van de wedstrijd had RKAV reden zich zorgen te maken. Helemaal veilig voor degradatie was de ploeg nog niet. Er moest zondag thuis worden gespeeld tegen Muiderberg, de hekkensluiter van de vierde klasse F. De uitwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Het was echter nauwelijks te merken dat Muiderberg tegen degradatie vocht. De bezoekende ploeg was niet meer dan een papieren tijger. Toch mocht RKAV blij zijn dat de drie punten in eigen huis bleven. Het was een lastige wedstrijd waarbij de score net zo goed in Muiderbergs voordeel had kunnen uitvallen. Maar dankzij Barry Springintveld won RKAV met 1-0.

Met zes wedstrijden te gaan moet het raar lopen wil RKAV onder de rode streep eindigen. De club staat op de zesde plaats van onderen en heeft acht punten voorsprong op de positie die voor nacompetitie in aanmerking komt.

Klein wonder
Onder een heerlijk lentezonnetje hadden de pakweg 100 toeschouwers het prima naar hun zin. Niet door het sprankelende voetbal maar meer door de vraag of de wedstrijd nog een winnaar zou opleveren. Ze kregen slechts enkele schamele hoogtepuntjes te zien. De bal op de paal waarbij keeper Stefan van Halm het nakijken had, was er een van. Muiderberg trok zich vooral terug op de eigen helft in de hoop geen tegentreffer te krijgen en middels een counter zelf te kunnen scoren. Dat van die tegentreffer leek te gaan lukken. RKAV creëerde nauwelijks kansen. Het was dan ook een klein wonder dat Barry Springintveld de bal vanaf de linkerkant tussen verdediger en keeper door in de lange hoek wist te plaatsen. Enkele minuten na zijn treffer in de 70ste minuut, was een identieke kans niet aan hem besteed. De keeper pareerde zijn inzet vakkundig. In de slotminuten ging de Muiderbergse sluitpost nog mee naar voren om een gelijkmaker te forceren. Het mocht niet baten. Het bleef bij die ene treffer.

Op 6 april speelt RKAV de derby thuis tegen KDO. De kampioenskandidaat won de eerste ontmoeting met 5-1. RKAV heeft dus iets recht te zetten.