RKAV verliest in slotfase

Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest voor de voetballers van RKAV. Afgelopen zondag veloren de groen-witten de uitwedstrijd in het winderige Ouderkerk tegen de gelijknamige club met 3-2.

Het was zuur voor RKAV om in de slotminuten de beslissende treffer om de oren te krijgen. Na ruim 20 minuten voetbal had het publiek al vier doelpunten kunnen tellen. Netjes verdeeld over beide ploegen waarbij Ouderkerk tweemaal een voorsprong nam. De eerste treffer uit een mooi genomen vrije trap. RKAV antwoordde daarop met een uitbraak van Robert van Leeuwen die behendig raak schoot. Even later zag de RKAV-defensie er niet sterk uit waardoor Ouderkerk eenvoudig kon scoren. De Aalsmeerders toonden veerkracht. Patrick Melman maakte gelijk op aangeven van Robert van Leeuwen.

Beslissing
In de tweede helft had RKAV nog de beste kansen op een voorsprong. Zowel Robert Jansen als Robert van Leeuwen hadden de beslissing op hun schoen maar beiden faalden op het moment suprême. Tot de 89e minuut konden beide ploegen leven met een puntendeling. De rechterspits van Ouderkerk dacht daar kennelijk anders over. Hij slalomde door de verdediging, vond eerst nog keeper Stefan van Halm op zijn pad, maar wist de bal in tweede instantie binnen te tikken. Het had in die slotminuten nog erger kunnen worden als Ouderkerk een penalty benut had na een overtreding van Nick Sluijs. Voor de twee week in successie keerde Van Halm de strafschop. Niet dat het punten opleverde maar toch mooi gedaan van de sluitpost.

Door de nederlaag raakt RKAV vijf punten achter op de middenmoot. De wankele tiende positie kan na opnieuw verlies zomaar verruild worden voor de degradatiezone.

Opstelling RKAV: Stefan van Halm, Lenart Eberharter, Nick Sluijs, Fabian Waayman, Richard Melman (15e Patrick Melman), Robert Jansen, Rody Springintveld, Barry Springintveld, Vincent vd Laan, Pim Binkhorst (82e Joost vd Zwaard) en Robert van Leeuwen.

Bron: Voetbal in Aalsmeer