Rijsenhouts wielertalent blij met tweede plaats Parijs-Roubaix

[Jacques de Jonge] Kan een sporter blij zijn met een tweede plaats? De Rijsenhoutse junior wielrenner Nils Eekhoff in ieder geval wél. Hij finishte vorige week zondag vier seconden achter zijn ploeggenoot Jarno Norbach in Parijs-Roubaix, een wereldbekerwedstrijd voor landenteams, en kwam, evenals zijn winnende voorganger, juichend over de streep. Twee renners bovenaan op de uitslagenlijst, dat was ook voor bondscoach Piet Kuys een verrassing. 'Vooraf had ik gehoopt op twee renners bij de eerste tien, maar dit is wel erg mooi.'Met vier rivalen – wereldtoppers uit Zwitserland, Frankrijk, België en Denemarken – hadden Morbach en Eekhoff de lastigste kasseipaden in Noord-Frankrijk als snelsten overwonnen, de uiteen geranselde concurrentie krakend achterlatend. Zes kilometer voor de finish demarreerde Morbach uit de kopgroep en wist een kleine voorsprong tot op de streep vast te houden. Nils Eekhoff kon het achtervolgingswerk aan de anderen overlaten en spaarde zo energie voor een late sprong naar de tweede plaats, vier seconden achter zijn landgenoot. Eén en twee voor Oranje. Coach Kuys kon zijn geluk niet op: “Heel indrukwekkend wat de jongens hebben laten zien. Zeker omdat het dit jaar een zware editie was over glibberige paden en met veel zijwind.”

Helleklassieker

Parijs-Roubaix voor junioren was 111 kilometer lang en ging vooraf aan de beroepsrennerskoers met dezelfde naam. Voor een deel werd de 'helleklassieker' gereden over hetzelfde parcours met de finish op de wielerbaan van Roubaix. De race was de vierde in een rij van elf die tellen voor de werelbekercompetitie. Na zondag staan de Nederlandse junioren in het klassement op de eerste plaats. Op de individuele wereldranglijst is Nils Eekhoff met stip binnen gekomen op plek negen.Het 18-jarige wielertalent uit Rijsenhout, vorig jaar al verrassend sterk, is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen bij de junioren. Hij hoopt een mooie cv op te bouwen waarmee hij kan solliciteren bij een opleidingteam van een grote profploeg.
 
Goed op weg
Hij is met dat streven goed op weg, want ruim een week geleden was hij al winnaar geworden van de Omloop van Noord-West Overijssel, een nationale klassieker. In de slotfase ontsnapte hij uit een kopgroepje van vier renners en kwam finishplaats Genemuiden solerend binnen.
 
In maart smukte Nils Eekhoff zijn erelijst al op met tweede plaatsen in Waddinxveen, het clubkampioenschap van De Volharding en de Omloop van Schijndel. Bovendien stond hij na Nokere Koersen, een prestigieuze wedstrijd in België, als derde op het podium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel