Rijnvogels krijgt vleugels tegen Aalsmeer

Punten pakken tegen de koploper was niet direct ingecalculeerd. Daarvoor zijn de verschillen tussen de onderste en bovenste clubs in de eerste klasse gewoonweg te groot. De schade beperkt zien te houden, en leren van clubs met ambitie naar de hoofdklasse. Dat was een betere boodschap voor de mannen van Aalsmeer. Het werd 4-0. Daarmee was de schade inderdaad beperkt gebleven. En of er geleerd is? Dat zal de toekomst uit wijzen.

Rijnvogels bewees dat het klaar is voor de hoofdklasse. Met aanvallend voetbal over de vleugels en opkomende backs werd Aalsmeer voortdurend onder druk gezet. Vaste verdedigers Tim Millenaar en Harmen Colijn werden vanwege schorsing en werk node gemist. Ruim 20 minuten hield Aalsmeer het vol. Toen capituleerde doelman Ray Smidt op een hard schot. Rijnvogels mocht overigens van geluk spreken dat het toen nog met tien man op het veld stond. Vernon Weber werd eerder hard onderuit gehaald waarbij scheidsrechter Vreeswijk ook rood in plaats van geel had kunnen tonen aan de boosdoener. Vlak voor rust verdubbelden de Katwijkers de marge.

Handen en voeten
Aalsmeer kwam niet erg sterk uit de kleedkamer. Nog geen minuut na de hervatting lag de derde treffer achter Smidt. Zelfs met wind in de rug kreeg Aalsmeer geen enkele kans. Ray Smidt had een drukke middag. Hij kwam handen en voeten te kort om doelpunten te voorkomen. Tien minuten voor tijd moest hij nog een keer het hoofd buigen bij een ingekopte corner. Daarna was Aalsmeer blij met het eindsignaal van de scheidsrechter. Helaas pakten de concurrenten in degradatienood wel punten. Komende zaterdag speelt Aalsmeer uit tegen Swift, de nummer twee van de ranglijst.

(Bron: Jack van Muijden)