Richard Schuil zegt topsport vaarwel op NK Beach

Dé blikvanger van het NK indoorbeachvolleybal 2014 in The Beach dit weekend was Richard Schuil. De op en top sportman, veertig jaar alweer, won met maatje Reinder Nummerdor de titel. De zoveelste van het duo. Het was een perfecte slotacte voor Schuil, die zondagmiddagmiddag zijn carrière in de Aalsmeerse hal beëindigde.

“Zwaar? Ja, dat was het zeker. Ik heb me echt moeten opladen, maar als je eenmaal in het veld staat, dan vergeet je alle pijn en ga je voor elke bal. Maar nu is het mooi geweest,’’ zegt Schuil in een persbericht van The Beach.

De beachvolleybaltopper is vol lof over het indoorspektakel, dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvond. “Het is een prachtig evenement. En niet alleen omdat het mijn afscheidstoernooi is, maar omdat het gedragen wordt door veel gemotiveerde vrijwilligers. Het is ontzettend leuk om hier te spelen. Enthousiast publiek, een schitterende entourage en mooie wedstrijden,” aldus Schuil. Ook voor het NK Beach 2015 en 2016 heeft de landelijke volleybalbond Aalsmeer als speellocatie gekozen, zo liet de gemeente gisteren weten.

Tweemaal op rij
Het duo Schuil/Nummerdor won zondag in de finale met 21-12 en 21-19 van Wessel Keemink en Jeffrey van Wijk. De damesfinale was een prooi voor Jantine van der Vlist en Rimke Braakman. Ze versloegen Rebekka Kadijk en Jolien Sinnema met 21-8 en 21-15. Van der Vlist was ook vorig jaar nummer één, toen met Marloes Wesselink.

Op deze pagina en in de image gallery foto's van Jaap Maars, die laatste acties van Richard Schuil vastlegde. Zijn andere beelden laten de winnende Van der Vlist (2) en Braakman (1) zien tijdens én na de damesfinale.

 

Lees vorig bericht

Kerstbomen verzilverd

Lees volgend bericht

Toch weer licht op Vuurlijn en Hoofdweg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *