Renovatie atletiekbaan en uitbreiding tennisclub flink vertraagd

De 300 leden van Atletiek Vereniging Aalsmeer(AVA) en de bijna 1200 leden van tennisvereniging All Out zit het niet erg mee. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de geplande renovatie van de atletiekbaan geen 9,2 ton maar 1,3 miljoen euro gaat kosten. Een verhoging van bijna 45 procent. Dat komt vooral doordat nader onderzoek heeft aangetoond dat de onderlaag van de atletiekbaan, de constructielaag, hard aan vervanging toe is. Het gevolg is ook dat een al veertien jaren lopende aanvraag van All Out voor twee extra buitenbanen nog meer vertraagd wordt.

Banen liggen er normaal gesproken om sport te bedrijven. Al in 2016 stelde de gemeenteraad een krediet beschikbaar van 920.000 euro om de toplaag van de atletiekbaan te vernieuwen en om een nieuw clubgebouw te bouwen. Nieuw onderzoek maakte het volgens de gemeente ook noodzakelijk om een nieuw ontwerp te maken voor het clubgebouw dat van 100 naar 140 vierkante meter wordt uitgebreid. Daar komt bij dat op verzoek van AVA nu ook de verouderde buitenverlichting wordt vervangen. Tegelijkertijd kiezen AVA en de gemeente er nu voor om investeren in een duurzame toplaag op de baan die daarmee wel een stuk duurder uitvalt dan de goedkopere en kwalitatief mindere variant waar eerst mee werd gerekend.

Elkaar in de tang
Dan is het kostenplaatje nog niet volledig. PACT-raadslid en lid van de kascommissie van All Out mevrouw Wilma Scheltema liet tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag weten dat er al veertien jaar gevraagd wordt om uitbreiding van het aantal tennisbanen. Volgens het PACT-raadslid loopt het realiseren van die plannen steeds vast op leidingen in de grond die er in de weg zouden liggen. Gemeente en tennisvereniging zouden elkaar in de tang hebben volgens het raadslid.

Waar het volgens de gemeente om gaat, zo blijkt uit een raadsbrief van 13 februari, is het verwijderen van asfaltverharding om zo de uitbreiding van het tenniscomplex met twee banen mogelijk te maken. Die banen zijn deels ingetekend op de plek van het huidige AVA-gebouw. Op dit moment beschikt All Out over zeven gravelbanen buiten en vier tennisbanen binnen.

Het wordt wel 2019
Alles bij elkaar genomen komt het er op neer dat de renovatie van de atletiekbaan niet meer wordt gerealiseerd in 2018. Dat heeft dan weer alles te maken met het weer. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag van hoge kwaliteit moet namelijk plaatsvinden tijdens droge weersomstandigheden.

Het college zegt toe dat er in mei of juni 2018 een nieuw voorstel wordt gepresenteerd waarbij de raad een financiële afweging kan maken over de renovatie van de atletiekbaan en de nieuwbouw van het clubgebouw. In de Lentenota van juni 2018 zou dan definitieve besluitvorming plaats moeten gaan vinden. Dat is dan natuurlijk wel in een geheel nieuwe raadssamenstelling.

Tekst Jan Daalman, foto's archief AV

(afdvertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel