Remise RKDES in degradatieduel

In de derde klasse C wacht hekkensluiter RKDES nog steeds op haar eerste overwinning. In Amsterdam tegen het Amsterdamse Blauw- Wit werd er met 2-2 gelijk gespeeld.

Beide teams kennen een teleurstellende seizoenstart. Blauw Wit won slechts één keer en RKDES  speelde eenmaal gelijk en wacht nog op de beslissing over de vorige week gestaakte wedstrijd.

Verrassende openingsperiode
Blauw Wit startte met een nieuwe trainer Dennis Kroon. Vorige week was zijn debuut hoopvol, want ternauwernood verloor Blauw Wit met een 2-1 tegen koploper Roda ’23. Blauw Wit startte dus met het nodige zelfvertrouwen tegen RKDES.

Maar de Kudelstaarters verrasten in de openingsperiode. Met fris voetbal werd Blauw Wit terug gedrongen en dat resulteerde in de 11e minuut in een grote kans van Daryl Haime. Zijn schot belandde op de paal. In de 12e minuut tegen alle verhoudingen in, kwam Blauw Wit op een voorsprong. RKDES doelman Jeremaih Veldman kreeg de bal op zijn hand en werkte de bal achter de doellijn. Een ongelukkige actie, RKDES op een 1-0 achterstand.

Veldoverwicht RKDES
Even was het team van trainer Koos Abrahamy aangeslagen, maar al snel zochten de Kudelstaarters de aanval. In de 31e minuut was er weer pech voor RKDES. Richard de Vries gleed uit op het middenveld en verspeelde de bal. De bal kwam bij Blauw Wit aanvaller Hassan Outelli terecht en in een op een duel was hij verdediger Ivo Lentjes de baas en beheerst scoorde hij 2-0. In de slotfase waren beide teams niet bij machten om nog iets te doen aan de stand. Voor RKDES een teleurstellende 2-0 achterstand.

De tweede helft zochten de gasten meer en meer de aanval. Het veldoverwicht van RKDES bracht een aantal kansen. Zo was Edwin van Maris een aantal keren gevaarlijk. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten. Een prachtige aanval, ook nu opgezet door Van Maris op rechts , bracht Sven Boelsma in scoringskans. De verdediger had net iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen, zijn inzet ging rakelings naast.

Offensief
In de 55e minuut de verdiende aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner bracht de bal bij Lennart Kok. Hij haalde verwoestend uit en Blauw Wit doelman Alican Daldan was kansloos, 2-1. In de 67e minuut kreeg Blauw Wit weer een kans, de bal ging voorlangs. In de 74e minuut kreeg een Blauw Wit speler zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

RKDES begon aan een offensief. Roy Endhoven zette goed door in het 16-metergebied en werd onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter Zilverberg kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Ivo Lentjes schoot de bal feilloos in de rechter hoek, 2-2.

Overwinning dichtbij
In de slotfase probeerde RKDES nog een derde treffer te maken. Maar een paar kleine kansjes brachten niet de broodnodige en verdiende overwinning.

Trainer Koos Abrahamy was natuurlijk ‘teleurgesteld’. Een overwinning was dichtbij, maar het ontbreekt de Kudelstaarters nog aan het nodige geluk. Hij vond wel dat zijn team “een goede wedstrijd had gespeeld, maar twee ongelukkige momenten in de eerste helft waren achteraf wel bepalend geweest voor het gelijke spel”.

Opstelling RKDES: Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Ivo Lentjes,  Sven Boelsma, Daimian Veldman, Roy Endhoven, Justin de Haan (79e minuut Misha v.d. Scheur), Jordy Bourgonje (46e min. Dani Calmez), Lennart Kok, Daryl Haime, Edwin van Maris (62e min. Edwin van Maris).