Recordaantal handballende minipupillen

Maar liefst 19 teams deden mee aan het handbaltoernooi dat RDKES zondagochtend organiseerde in de Proosdijhal. Een record volgens het NHV (Nederland Handbal Verbond).

Zo’n 120 kinderen in de leeftijd tussen 6 en 9 jaar speelden wedstrijden van 10 minuten tegen elkaar. Er waren geen prijzen aan verbonden en er waren geen eindwinnaars of verliezers, maar het ging er toch fanatiek aan toe. De langste kinderen leken voordeel van hun lengte te hebben, al moest je de kleintjes ook niet uitvlakken.

Betrokken jeugdspelers
De minpupillen speelden 5 of 6 wedstrijden op een derde veld, waarbij oudere D- en E-meiden van RKDES scheidsrechters waren. RKDES deed met 3 teams mee, Aalsmeer met 2. De andere teams waren Volendam, Houten, KDO, Havas, HV Forholte, VOC/DSG, Westsite en Legmeervogels.  

“Omdat de allerkleinsten geen competitie spelen, worden er verschillende toernooien in de regio georganiseerd,” vertelt RKDES-voorzitter Debbie van Grieken. “Voor ons was het de eerste keer dat wij dit organiseren, maar alles is goed verlopen. Het is mooi dat ook oudere jeugdspelers bij dit toernooi betrokken wilden zijn.”

Foto's: (boven) RKDES-teams strijden onderling voor de winst, (onder) alle RKDES-minipupillen gebroedelijk bij elkaar. (foto's Ilse Zethof) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin