Record aantal Omnia turnsters door naar District

Afgelopen weekend werden de regiokampioenschappen gehouden in sporthal 'Beverwijk' in Beverwijk. SV Omnia 2000 mocht met 17 turnsters hieraan deelnemen. Deze 17 turnsters hadden zich via de rayonwedstrijden en de halve finale van de regio voor deze kampioenschappen weten te plaatsen. Elf van hen plaatsten zich voor de Districtskampioenschappen.

Dag I
Op zaterdag 16 april  turnden vijf meisjes uit de categorie instap D2 onder leiding van trainsters Ilse Sandifort en Anneke Nap. Roosmarijn de Rond da Silva Futre eindigde op de negentiende plaats, Sanne Klein werd 17e Dieuwertje Gerritsma 13e, Mara Meijer elfde en Pascalle van Bilderbeek werd zevende. Van deze vijf hebben Dieuwertje, Mara en Pascalle zich geplaatst voor deelname aan de Districtswedstrijden.

Op zaterdag was ook de categorie jeugd 1 D2 aan de beurt, Guylaine Piet en Fleur Snoek onder leiding van trainster Mariët Tas turnde een hele goede wedstrijd. Fleur eindigde als zesde, Guylaine werd vierde en kreeg daarvoor een medaille. Guylaine en Fleur mogen door deze goede prestaties beiden naar de Districtskampioenschappen. Deze Districtswedstrijden en bovenstaande worden op 4 juni gehouden in Amsterdam.

Districtskampioenschappen
Op zondag werden de Omnia-turnsters begeleid door trainsters Mariët Tas en Anneke Nap. In de eerste wedstrijd turnden vier jeugdturnsters, namelijk Danielle Lohuis, Anouk Caarls, Shanna Dernison en Isa Verzeilberg. Isa turnde in de vierde divisie. Zij werd knap zevende. Danielle, Anouk en Shanna turnden in de vijfde divisie. Danielle eindigde als dertiende, Shanna en Anouk eindigden precies gelijk op de zevende plaats. Alle vier mogen ze door naar de Districtskampioenschappen, voor de vierde en vijfde divisie zijn deze op 28 mei in Amsterdam.

In de categorie junioren vijfde divisie turnden Nikki Rosenboom en Jasmin Aileen. Van de zesendertig turnsters werd Nikki negenentwintigste en Jasmin mocht trots op haar vierde plaats. Op de evenwichtsbalk wist Jasmin zelfs het hoogste cijfer te halen van alle deelneemsters. Jasmin mag door deze prestatie ook deelnemen aan de districtskampioenschappen op 28 mei.

In de laatste wedstrijd turnden in de categorie senioren vijfde divisie 34 turnsters, waarvan vier turnsters van SV Omnia. Kirsten Kniep werd 29e, Anouk Straathof werd vierentwintigste, Veerle de Jong 22e en Nilou negende. Nilou mag als enige senior deelnemen aan de Districtskampioenschappen op 28 mei.

Record
Vorig jaar gingen vijf turnsters van SV Omnia door naar de Districtskampioenschappen, nu zijn het er elf. Een record. Maar voordat de Districtskampioenschappen plaatsvinden, gaan alle wedstrijdturnsters van SV Omnia de finale van de onderlinge competitie turnen op donderdag 12 mei in de Baccara. Vanaf 16.00 uur de jongste groepen en vanaf 18.30 uur de jeugd, junioren en senioren.