Record aantal deelnemers bij schoolkorfbal

Onder koude weersomstandigheden werd vorige week woensdagmiddag vurig gestreden om de kampioensbekers bij korfbalvereniging VZOD. Het was zonnig en droog, maar de frisse wind maakte het flink koud op en om het speelveld.

Het schoolkorfbaltoernooi 2015 gaat de boeken in met een record aantal deelnemers, maar liefst 272 kinderen hebben deze dag meegedaan. In de poules met groepen 3/4 streden 25 teams om de hoofdprijs, bij de groepen 5/6 deden 15 teams mee en in de poules van groepen 7/8 18 teams.
 
Finales
Na de poulewedstrijden volgden finalerondes, waarin het regelmatig zeer spannend werd. Een aantal wedstrijden moest beslist worden door het nemen van strafworpen. Uiteindelijk stonden de volgende teams op het erepodium; bij groep 3/4 waren dit: 3. Zuidooster, 2. Graankorrel 4, 1. OBS Kudelstaart. Uitslag bij de groepen 5/6: 3. Korfpowers (OBS Kudelstaart), 2. Hoeksteen 5A 1. Hoeksteen 6A; de groepen 7/8 hebben de prijzen als volgt verdeeld: 3. Hoeksteen 8C, 2. Korfbalkikkers (Hoeksteen) 1. Natte tosti’s (Antoniusschool). 
 
Fairplay
Wethouder Gertjan van der Hoeven reikte de prijzen uit aan de moegestreden maar gelukkige kampioenen. De scheidsrechters van deze dag hebben de Fairplayprijs gegeven aan De Graankorrel.
Meeste punten
De Atie Westerdijk Wisseltrofee werd door Atie zelf uitgereikt aan OBS Kudelstaart; deze school heeft over de hele dag geteld met alle teams de meeste punten behaald.
Trainingen
VZOD kijkt terug op een sportieve en gezellige dag waarin veel kinderen, soms voor het eerst kennis maakten met de korfbalsport. De trainingen bij VZOD zijn op maandag- en donderdagavond op het eigen complex aan de Wim Kandreef in Kudelstaart; de kinderen die de smaak te pakken hebben, zijn uiteraard welkom om een aantal keren mee te trainen. Meer info vindt u op de website.
 
Foto's: aan het einde van de middag werden de prijzen uitgereikt. (Foto's VZOD)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel