Quintus troeft handbalsters af in slotminuut

Tegen de nummer 3 in de eerste divisie verloren de dames van FIQAS Aalsmeer zaterdag net aan. Het werd 27-28 voor Virto/Quintus 2, al had het net zo goed andersom kunnen zijn. Het duel werd in de laatste minuut, bij een 27-27 stand, beslist. Aalsmeer leek met de  slotaanval de beste kans te hebben, maar de bal werd verspeeld en Quintus pakte de zege.

In de eerste en een groot deel van de tweede helft zag het er in de Bloemhof naar uit dat het een redelijk eenvoudige zege voor de gasten zou worden. De Aalsmeerse handbalsters verloren gaandeweg terrein. Na 8-15 was het vooral een knappe hattrick van Kelsey Maarse die ze wat dichterbij bracht. Na de rust, die inging met 12-16, scoorde Maarse opnieuw en via Anne Visser werd het 14-16. Toen stokte het bij FIQAS en kwam Quintus via 15-19 op 19-24.

Inhaalrace
Maar een indrukwekkende inhaalrace in de laatste tien minuten bracht de Aalsmeerse dames zowaar langszij. Na een benutte strafworp van Lisa Enthoven stond het 24-24. Ook daarna werd het steeds weer gelijk, 25-25, 26-26 en 27-27. De verspeelde bal werd Aalsmeer ten slotte fataal, 27-28 voor Quintus.

Zaterdag speelt FIQAS uit tegen DSVD, dat als zevende één plaats hoger staat en vijf punten meer heeft.

Bron: Marjon Labordus

Foto: actie van Britt van der Polder zaterdag tegen Quintus. Foto's Jaap Maars (AV) Zie ook gallery.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel