Put blijft diep voor FC Aalsmeer

Tweedeklasser FC Aalsmeer poogt uit een diepe put van ellende te kruipen. Zaterdag in de wedstrijd tegen nummer drie Woudenberg voerde de laaggenoteerde thuisclub veelal de boventoon. Aardig spel, veel beleving en grote inzet.

In de slotfase gooide Woudenberg door de 1-1 gelijkmaker met een harde klap het putdeksel weer dicht. Dat was sneu voor de ploeg die op basis van de vertoonde werklust en doelkansen meer verdiende.

Pech
Pech voor tweedeklasser FC Aalsmeer. De zaterdagselectie, die door de zeer matige competitiestart toch al in het verdomhoekje zit, was tegen Woudenberg heel dicht bij de tweede seizoen winst. Met nog één officiële speelminuut op de klok en een 1-0 voorsprong op het scorebord had de thuisclub goed uitzicht op aansluiting met de middenmoot in 2B, en nog belangrijker; een goede 'push' de diepe put van ellende te verlaten.

Woudenberg-speler Rick Staal gooide het putdeksel hardhandig weer op z'n plaats door in de slotminuut doelman Ray Smidt met een lage diagonale schuiver te passeren. Vreugde bij de bezoekers, deceptie bij FC Aalsmeer. De thuisclub kreeg met de 1-1 remise te weinig, maar kan het niet alleen op pech gooien. De manschappen van de fanatiek meelevende trainer Cor van Garderen, bijna constant wijzend en schreeuwend langs de lijn, moeten de hand evenzogoed in eigen boezem steken. Er werden teveel kansen gemist en blijft defensief kwetsbaar.

Iets los gemaakt
Van Garderen staat nu bijna een maand aan het roer bij de tweedeklasser en heeft met zijn enthousiasme zichtbaar iets los gemaakt binnen de spelersgroep. Er wordt gevochten voor de bal alsof elke aanraking een vette premie oplevert, aan inzet en beleving dit keer dus geen gebrek. Er is een stijgende lijn merkbaar, alleen kwam opnieuw kwam aan het licht dat FC Aalsmeer slecht in zijn verdedigers zit.

Rechtsachter Bart de Jong stond zijn mannetje, maar heel wijs; de bal snel bij een medespeler inleveren. Op links in de defensie heeft Van Garderen het grootste probleem. Na Lennart van der Dussen en Michael Cocon mag de laatste twee duels Joel Gemin examen afleggen. Geslaagd is de nieuweling nog lang niet, vooral door een laag cijfer bij het onderdeel uitverdedigen. Elk bal in paniek naar voren schieten was niet bevorderend voor de opbouw over de linkerkant. De backs-posities blijven voorlopig een zorgenkindje.

Het aardige spel van het viermansmiddenveld en de hardwerkende spitsen Peter Neuvel en Calvin Koster, waarbij de laatste langzaamaan iets van zijn scherpte terugkrijgt, camoufleerden lange tijd de tekortkomingen in de Aalsmeerse defensie. Want behoudens het eerste kwartier, waarin Woudenberg sterker was en door goed ingrijpen van doelman Smidt van een doelpunt werd afgehouden, voerde FC Aalsmeer de boventoon in het door ruim honderd toeschouwers bezochte duel.

Openingstreffer
Na ruim twintig minuten de openingstreffer voor de gastheren. Bij het uitverdedigen ging Woudenberg de fout in, een Aalsmeerse onderschepping en via twee tussenstations stond Stefan van der Dussen opeens oog in oog met doelman Daan Schennink. De middenvelder, de eerste competitieduels weinig opvallend, knalde de bal gericht en hard langs de goalie in de touwen.

Koster had kort na de warme versnapering de 2-0 op z'n hoofd. Uit een vrije trap raakte de aanvaller het leer niet vol. Het was wel het startsein van een bijna volledig Aalsmeers overwicht aan de natte Dreef. Woudenberg, al vier winstpartijen op zak, kwam er vrijwel niet meer aan te pas. Dat is een goed teken voor de pupillen van Van Garderen, zo'n dominantie tonen tegen een ploeg uit de top drie van 2B is een indicatie waar FC Aalsmeer behoort te staan.

Het was daarom voor het Aalsmeerse vertrouwen jammer dat de thuisploeg de zaak niet voortijdig afmaakte met uitbreiding van de voorsprong. De kansen waren er. Met name voor Salih Yildiz, de man met de nooit ophoudende schijn- en kapbewegingen waarvan hij niet zelden ook zelf in de knoop raakt.

Het is wel vaker gememoreerd; de eerste actie van Yildiz is dikwijls prima. Maar dan….in plaats van afgeven of de voorzet, weer die draai of balletje onder de voet terughalen. Het is allemaal zo weinig effectief. Rendement van Yildiz, die tegen Woudenberg werkte alsof de bondscoaches van Nederland en Turkije toekeken, kan veel hoger. Wanneer dringt dat eens een keer door bij de balgoochelaar?

Kans op 2-0
Bij een van de grote scoringsmogelijkheiden halverwege de tweede helft deed Yildiz bijna alles goed. Peter Neuvel, ondanks zijn bedenkingen toch de aanvoerdersband overgenomen van Smidt, stuurde Yildiz met een prachtige pass op links de diepte in. Ja…en dat kan Yildiz, een tegenstander op snelheid eruit lopen. Hij verschafte zich doorgang naar het vijandelijk doel, de hoek was voor het uitkiezen. Het schot van Yildiz was niet zuiver genoeg, Shennink voorkwam de 2-0.

Zo bleef het spannend. Woudenberg nam in het laatste kwartier meer risico. Twee verse krachten en een extra spits, het bracht af en toe zwaar weer voor de Aalsmeerders. Bij een ongelukkige interceptie een minuut voor tijd van Thomas Harte belandde de bal pardoes in de voeten van Joey Hendriks die vliegensvlug zag dat Rick Staal los was van verdediger De Jong. Een slimme steekbal en Staal kon de bal langs Smidt het doel inschuiven.

Verslag Klaas Leegwater. Foto’s Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel