Publiek grote verliezer bij slappe derby

De verwachtingen waren zo hoog gespannen maar werden geen moment waar gemaakt. Ondanks de aankondigingen dat de spelers van FC Aalsmeer Zondag en RKDES al weken naar deze derby uitkeken, viel er zondag weinig te beleven aan de Beethovenlaan. Met een 1-1 stand en een matte vertoning lieten beide teams hun supporters behoorlijk in de kou staan.

Maar liefst 350 toeschouwers waren er op het affiche afgekomen. Het twijfelachtige weer werd getrotseerd en een plekje op de tribune of langs de lijn ingenomen. Dit spektakel wilden de voetballiefhebbers beslist niet missen. Helaas voor hen werd het een anticlimax. De enige keren dat de supporters nog een beetje in beweging kwamen, was bij de twee doelpunten en de rode kaart voor Mark Schut van FCA. Die kreeg Schut in blessuretijde vanwege natrappen.

De verdediger van Aalsmeer werd zo de schlemiel van de dag. Na een voorsprong voor Aalsmeer dankzij een goal van oud-RKDES-speler Dani Calmez, bracht Schut met een eigen goal de bezoekers onbedoeld langszij. Dat deed hij koppend na een corner van Lennart Kok. De eindstand was voor rust bereikt.

Met name de tweede helft was het aankijken niet waard. Er werden niet of nauwelijks kansen gecreeerd en de spaarzame schoten richting doel gingen of naast, of over. Het ontbrak er nog maar aan dat het publiek een welverdiend fluitconcert liet neerdalen op de twee teams.

Voor concurrent Martinus was het wel een mooie dag. De Amstelveners wonnen hun wedstrijd en namen zodoende nog meer afstand in de race om het kampioenschap.

Bron: Eppo Buskermolen