Publiek gaf handbalkampioenen extra energie

De euforie om de gewonnen landstitel was donderdag duidelijk nog niet weggeëbd bij de handbalmannen van FIQAS. Ze hadden maar een klein figuurlijk duwtje nodig van wethouder Robbert-Jan van Duijn of daar begon het feestje weer: “Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen..!” Voor aanvang van de raadsvergadering werd het team op het gemeentehuis gehuldigd.

Op het trappetje voor het gemeentehuis werd het kampioensteam eerst uitgebreid gefotografeerd door iedereen die maar een camera en of telefoon meegenomen had. Na deze officiële staatsiefoto, gingen spelers en staf, allen gehuld in casual spijkerbroek alsof dat zo was afgesproken, de Burgerzaal in voor lovende woorden, interviewtjes en bloemen.

Extra energie
De wethouder toonde zich een prima interviewer en nam de tijd voor spelers Kevin Hooijman en Wai Wong die afscheid nemen van handbal op het hoogste niveau en aanvoerder Samir Benghanem. De drie sporters blikten kort terug op de kampioenswedstrijd tegen Lions waarbij ze vooral de rol van het publiek tegen het licht hielden. “De aanmoedigingen van het publiek gaven de extra energie die we nodig hadden,” aldus Benghanem.

Van de pakweg 1300 fans die de ploeg zaterdag naar de titel hadden geschreeuwd, was bij deze huldiging slechts een klein percentage aanwezig. Het waren vooral de familieleden van de sporters die de gemeentelijke huldiging wilden meebeleven.  

Verplichtingen
Ook trainer Bert Bouwer, de architect achter het succes, kwam aan het woord. Of het team bij elkaar blijft, vroeg de wethouder. “Als het goed is blijft de boel bij elkaar, er stoppen er twee maar er komt ook een hele goeie bij,” aldus Bouwer die doelde op de van Hurry-Up overstappende Litouwer Vaidas Trainavicius.

“En wat zijn de doelstellingen voor komende seizoen,” informeerde Van Duijn, waarop Bouwer gevat antwoordde: “Vorig jaar was het voor mezelf de kerst zien te halen, dit jaar hebben we meer verplichtingen. Maar we gaan voor een heel mooi seizoen waar we met zijn allen weer van kunnen genieten.”

Cadeautje
Traditioneel krijgen kampioenen die gehuldigd worden van de gemeente een avondje vrij sporten in The Beach cadeau. Ook de handballers kregen dat presentje waarna de wethouder de ploeg tot besluit weer tot hossen aanzette. En daar gingen ze voor de zoveelste keer: “Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen…”

Tekst en foto's Arjen Vos 

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel