Promotie FCA na sensationeel duel

De zondagvoetballers van FC Aalsmeer presteerden gisteren iets ongelooflijks in de beslissingswedstrijd om promotie tegen De Metoor. Ondanks een kansloze achterstand wisten zij langszij te komen en met penalty's te winnen.

Na 89 minuten voetbal gaf gistermiddag niemand meer een kans voor FC Aalsmeer. In het directe duel om promotie naar de derde klasse stond De Meteoor met 0-2 riant voor. Maar in de krankzinnige slotfase kantelde de wedstrijd compleet.

Het was in die laatste minuten alles of niets voor de mannen van Erwin Mönnich. Zelfs keeper Veldman ging mee naar voren om de druk op de tegenstander, die na een rode kaart met tien man speelden, op te voeren. Het had succes. Eerst maakte Mark Schut de 1-2, korte tijd later zorgde Marten Baarse voor de gelijkmaker waarna een verlenging noodzakelijk werd.

Penalty's
In die verlenging werd niet gescoord zodat het op een penaltyreeks uitdraaide. Daarin bleken de zondagvoetballers al even bedreven als hun collega's van de zaterdagtak twee weken geleden. Niet één elfmetertrap werd gemist. En net als de beslissing bij de zaterdag, werd ook nu een penalty van de tegenstander over het doel geschoten.

Dolgelukkkig
Daarna werd het een uitbundig feest op het snikhete kunsgrasveld. Spelers buitelden over elkaar heen, de trainer die zijn laatste wedstrijd bij FCA beleefde, ging op de schouders en het publiek was dolgelukkig.

Het was een bijzonder succesvol seizoen voor FC Aalsmeer. Beide vlaggenschepen spelen volgend seizoen een klasse hoger. De zaterdag eerste klasse, de zondag derde klasse.