Prima herstart plaatselijke voetbalclubs

Zowel Aalsmeer als RKDES beleefden dit weekend een prima herstart van de competitie. Winst voor RKDES en de zondagtak van FCAalsmeer, een verdienstelijk gelijkspel van Aalsmeer Zaterdag.

Laatstgenoemde moest het opnemen in Huizen tegen koploper Zuidvogels waar het een knap bevochten 0-0 gelijkspel over de streep wist te trekken. Het bleek een zeer welkom punt gezien het feit dat alle zes de staartploegen hun wedstrijden verloren. Aalsmeer staat nu wat steviger op de elfde plaats en houdt drie ploegen onder zich.
 
FCA Zondag
'De Zondag' zorgde thuis aan de Beethovenlaan voor een spannend potje tegen SJZ uit Zoeterwoude. De gasten, voor aanvang een plaatsje hoger op de ranglijst bleken een taaie opponent. Aalsmeer nam een voorsprong via Remi Pasternak maar zagen toe hoe de Zoeterwoudenaren daar weer overheen gingen. Dankzij treffers van Panet Machinowski en Lennart Eberharter was het opnieuw stuivertje wisselen in Aalsmeers voordeel.
 
Het venijn zat hem echter in de staart toen de scheidsrechter in blessuretijd een penalty toekende aan de bezoekers. Doelman Jeremiah Veldman werd de held van de middag door de strafschop uit de hoek te tikken. De Aalsmeerders blijven met een vierde plaats meedoen om het kampioenschap.
 
RKDES
Dat geldt helemaal voor RKDES dat met Bernardus en DIOS de lijst aanvoert. Alle drie de clubs hebben 28 punten verzameld. Alle drie wonnen ze zondag eenvoudig. Daarnaast zijn er nog vier clubs die de bovenstaande ploegen in de nek hijgen. De vierde klasse A stevent op een spannend slot af.
De Kudelstaarters, die eerder sit seizoen nog bakzijl haalde tegen middenmoter Delfia, maakte thuis korte metten met de club uit Delft. Doelpunten werden deze middag gescoord door Robin van der Steeg, Indy van Koert en Ivo Lentjes. Komende zondag speelt DES uit tegen naaste rivaal DIOS.
 
Bron: voetbalinaalsmeer.nl
 
Foto's: Lennart Eberharter (FCA Zondag) was de maker van het winnende doelpunt. Foto's Jaap Maars.

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin