Poulewinnaar FIQAS Aalsmeer in kruisfinales

Met nog één duel voor de boeg staat FIQAS Aalsmeer al in de kruisfinales. Het won zaterdagavond in Limburg in een spannende wedstrijd met 28-29 (rust 13-14) van Lions. Bij de rust was er ook één goal verschil in Aalsmeers voordeel, 13-14.

De winst betekent dat Aalsmeer kampioenspoule A zal winnen, hoewel het tweede duel tegen E&O nog resteert. Daarmee kunnen de Aalsmeerse handballers zich vast opmaken voor de twee kruisfinaleduels tegen Bevo, dat in poule B tweede is geworden. De winnaar van die tweestrijd speelt in de finale om de Nederlandse titel, in een best of three.

Begeerde finale in vizier
De andere kruisfinale gaat tussen Lions en Volendam, de huidige landskampioen. Volendam, dat zaterdagavond uit met 26-31 zegevierde over Bevo, is een ronde voor het einde de winnaar van poule B.

Op papier heeft Aalsmeer het het makkelijkst, ook al is Bevo een stugge tegenstander. Een finaleplaats is realistisch, gezien het spel dat de Aalsmeerders het hele seizoen hebben laten zien, zowel fysiek als mentaal.

Degradatie handbalsters
Blijdschap bij de mannen, treurnis bij de vrouwen. Voor de Aalsmeerse handbalsters zit de eredivisie erop na twee jaar. Vorig seizoen draaiden ze aardig mee, dit seizoen was het niveau, met een sterk verjongd team, lager. In de degratiepoule hadden ze de weg omhoog weer gevonden, maar het mocht niet baten.

FIQAS Aalsmeer deed er zaterdagavond in de Bloemhof alles aan om het tij, een dreigende degradatie, te keren. De dames moesten echter, na een 8-10 ruststand, toch hun meerdere erkennen in Handbal Venlo, 22-24. Daarmee zijn ze in de degradatiepoule zeker van de laatste plaats. De laatste wedstrijd in de eredivisie spelen ze komend weekend in Geleen tegen V&L.

Lees vorig bericht

Restzetels naar PACT, AB en VVD

Lees volgend bericht

Feest rond nieuw zebrapad Oost


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *