Poeloversteek in aangepaste vorm

Door: redactie. Onder normale omstandigheden zou de Poeloversteek tijdens de Westeinder Waterweek aan het begin van de zomer gehouden worden. Vanwege corona is nu voor een ander tijdstip en een andere opzet gekozen. Start en finish zijn woensdag 25 augustus op het Surfeiland.

Oceanus Triathlon organiseert voor (oud) Oceanusleden een alternatieve Poeloversteek met dezelfde afstanden. Dat betekent dat er gekozen kan worden uit 6, 3, 1,5 kilometer en 750 meter. In plaats van met twee bussen vol deelnemers naar Leimuiden te rijden, is er dit jaar gekozen voor start en finish op het surfstrand zodat iedereen makkelijker de corona regels in acht kan nemen.

De start is om 18.15 uur voor de 6 en de 3 kilometer lange zwemtocht. De 1500 meter prestatietocht start om 18.30 en de 750 meter om 18.45 uur. De deelnemers zwemmen langs de uitgezette boeien richting de eilandengroep tussen de kleine en grote poel. De 6 kilometerzwemmers zwemmen 2,5 kilometer langs de eilanden groep en daardoor ook langs enkele doorvaarten tussen kleine en grote poel. Dankzij fel gekleurde en genummerde badmuts en veiligheidszwemboei zijn ze duidelijk te zien voor de recreatievaart en de organisatie. 

De deelnemers van de 6 en 3 kilometer zwemmen op de terugweg richting de watertoren, zodat er toch nog een ‘Poeloversteek gevoel’ gecreëerd wordt.  Het is voor de deelnemers aan te raden om met wetsuit te zwemmen als de watertemperatuur nog te koud is voor de anderhalf a tweeënhalf uur dat de zwemmers in het water liggen. De deelnemers die nog niet toe zijn aan de langere afstanden kunnen deelnemen aan de 750mtr en de 1500 mtr.

Voor de veiligheid van de zwemmers, zullen er aan de buitenkant van de drie-hoekige-zwemroute boten mee varen en aan de binnenkant van de driehoek en links van de zwemmers zullen leden van kanovereniging Michiel de Ruyter uit Uithoorn de veiligheid van de deelnemers in de gaten houden.

Vanaf 18.55 uur zullen er zwemmers finishen van de korte afstanden en afhankelijk van de wind zullen vanaf 19.05 de eerste zwemmers van de 3 kilometer finishen. De 6 kilometer zwemmers zullen, afhankelijk van wind en golfslag vanaf 19.40 hun voeten op het surfstrand zetten.

Foto Oceanus

 

 

De inschrijving is nog niet gesloten en er zijn nog een tiental plekken over, dus oud Oceanuszwemmers / triatleten kunnen nog inschrijven tot het startveld vol is.

Aanmelden kan door middel van het onderstaande inschrijfformulier in te vullen op de website. https://www.oceanusaalsmeer.nl/algemeen/nieuws/inschrijving-poeloversteek-geopend-360

 

inschrijven & betalen kan tot 20 augustus, maar wacht niet tot het laatste moment in verband met het maximaal aantal deelnemers.  Vol is vol en de inschrijving is geregistreerd als de betaling is ontvangen.

 

De definitieve informatie voor de 6 en 3 km ontvangt iedere deelnemer een week voor het evenement, maar veel staat al op de Oceanus website.  

 

De organisatie neemt maatregelen om een veilige en sportief evenement te organiseren. Hierbij kan de wedstrijdleider de beslissing nemen om eventueel de tocht aan te passen vanwege bijv. weersomstandigheden. In al die jaren is dat nog niet nodig geweest, dus kom op 25 augustus op veilige afstand kijken op het surfstrand!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin