Pijnlijk verlies voor superieur FIQAS

Het ging nergens meer om, want de Aalsmeerse handballers zitten vastgeklonken op de laatste plaats in de eerste BeNe League. Maar het verlies met 28-29 zaterdag van FIQAS Aalsmeer tegen het Belgische KV Sasja was wel pijnlijk. Het betekent dat de ploeg thuis slechts eenmaal aan het eigen publiek een winstpartij presenteerde. De meeste andere duels in de Bloemhof gingen schlemielig verloren.

Zaterdag was wat FIQAS liet zien hoopgevend voor het thuispubliek in de sporthal in Oost. Via 7-3 en 9-4 werd het een 14-11 ruststand. Het vervolg beloofde ook veel. Bij 22-16 was er geen vuiltje aan de lucht. Maar in enkele minuten stoomde Sasja flink op, tot 22-20. Zwakker verdedigen, minder tempo en tijdstraffen aan Aalsmeerse kant waren de boosdoener.

Treurig slot
Zes minuten voor tijd lag Aalsmeer met 25-23 nog altijd op schema. Keeper Birjanovu pakte een strafworp en Benghanem bracht 26-23 op het scorebord. Drie minuten en een tweede Aalsmeerse vlieger later was het 28-25. Kon het misgaan? Ja dus. Een tijdstraf nekte FIQAS in een wedstrijd waarin het overheersend was geweest. De Belgen pakten de zege in de slotseconden met een break, 28-29.

Zaterdag in Tongeren het slotduel. Dan neemt Aalsmeer het op tegen United Tongeren, dat leidt in de nieuwe topcompetitie van de vier beste Nederlandse en Belgische handbalclubs. Aanvang 20.00 uur.

Foto: Samir Benghanem scoort zaterdag tegen Sasja. (foto FIQAS)

Bron: Marjon Labordus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel