Petra Houweling derde op NK sjoelen

Afgelopen weekend werd Petra Houweling, spelend voor Sjoelclub Aalsmeer, derde op het Nederlands kampioenschap sjoelen. In Barneveld streden 242 jeugdspelers, dames en heren voor de nationale titels.

Houweling zorgde, met support van haar tweelingzus, voor een verrassing op het toernooi in de Veluwehal. Na de eerste ronde stond ze nog op de zevende plaats, maar na de pauze gooide ze de op één na hoogste serie bij de dames. Slechts 15 punten was ze verwijderd van het goud.  

Foutje puntentelling
Door een foutje bij het puntentelling was de sjoelster al onderweg naar huis, maar draaide snel terug voor de prijsuitreiking om het brons in ontvangst te nemen. Op 15 en 16 mei vindt het wereldkampioenschap sjoelen plaats in Tsjechië, waarop Petra Houweling ook uitkomt.

De heren van de Aalsmeerse sjoelclub deden het ook niet onverdienstelijk in hun klasse. Patrick Haring werd zesde en de dit seizoen iets minder gooiende Cock Tukker werd uiteindelijk twaalfde.

Verder deden Paul van den Berg, Joke Schagen, Marry Verhoeven, Kees Kuijpers, Theo van Leijden, Mirjam van den Berg en Wim Eijlers mee vanuit de Sjoelclub Aalsmeer. De uitslagen en meer informatie zijn terug te vinden op de website

Foto: Petra Houweling (rechts) werd derde op NK Sjoelen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel