Perfect weekend plaatselijke voetbalclubs

Ook Malick Lowe kon het tij voor Aalsmeer niet keren (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Arjen Vos. Zowel FC Aalsmeer Zaterdag, Zondag als RKDES haalden dit weekend de volle buit binnen. In de fase waarin de punten echt gaan tellen betekende dit goede zaken voor alle drie.

Uit bij Foreholte in Voorhout stelden de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer in de stromende regen de zege veilig. Het werd 0-2 door treffers van Luke Vahle en Calvin Valies. Daarmee behaalde Aalsmeer de achtste overwinning op rij, behoudt het de leiding in 2D en blijft de voorsprong van zes punten op nummer 2 SV Donk intact. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de volgende speelronde op 15 april als SV Donk op bezoek komt aan de Beethovenlaan. Bij winst kan er een voorschot worden genomen op het kampioenschap.

FCA stevig op plek 4
Ook de zondagvoetballers van FC Aalsmeer deden het dit weekend uitstekend. Ze namen dankzij een 3-0 overwinning op Voorschoten’97 de vierde positie steviger in handen. Deze plek geeft mogelijk recht op nacompetitie. Doelpunten op het zonnige maar koude sportpark Hornmeer werden gemaakt door Jason van der neut, Malick Lowe en een eigen doelpunt van de bezoekers. Op 16 april speelt Aalsmeer uit tegen nummer 5 Amsvorde.

RKDES lijkt veilig
RKDES speelt vooral om lijfsbehoud in 3A en lijkt in veilige haven na de winst op Oegstgeest. Mike van den Bergen, Roy Endhoven en Maarten van Putten zorgden voor rust voor een veilige marge van 3-0 maar toch liet RKDES het er nog op aan komen. De bezoekers kwamen na rust terug tot 3-2 maar ondanks een slotoffensief bleven de drie punten in eigen huis. Net als FC Aalsmeer kan RKDES zich dankzij een vrij paasweekend opladen voor het slotakkoord van de competitie. Op 15 april wacht DWO de Kudelstaarters op.

(Bron: Voetbal In Aalsmeer)