Pas op de plaats voor Aalsmeer Zondag

Met winst, verlies en een gelijkspel was het een gevarieerd weekend voor de plaatselijke clubs. Het meest vrolijk waren de mannen van Aalsmeer Zaterdag die het belangrijke duel in de staart van de Eerste Klasse tegen VVZ met 3-0 wonnen. De zondagtak valt terug na de tweede opeenvolgende nederlaag. RKDES stelde echter het meest teleur. Voor de derde maal liet de club een prachtkans liggen om lijstaanvoerder te worden.
 
De mannen van Aalsmeer Zaterdag deden goede zaken door te winnen van laagvlieger VVZ'49 uit Soest. Op deze mistige zaterdag vonden Calvin Koster, Epi Kraemer en Fernando Pique voor Aalsmeer het net. Alles ligt nog open in 1A. De verschillen zijn klein en lijfsbehoud moet zeker mogelijk zijn voor de ploeg van Cor van Garderen. Aalsmeer staat nu elfde van de veertien.
 
FZA Zondag
De zondagvoetballers vallen enigszins tegen na de tweede nederlaag op rij. in plaats van een tweede plaats staat Aalsmeer na de nederlagen tegen Rijnland en Van Nispen nu zevende. Als de inhaalwedstrijd komende zondag uit tegen ASC wordt gewonnen, klimt de ploeg weer terug naar de top vijf. Het enige doelpunt zondag kwam van de voet van Lennart Eberharter.
 
RKDES
De 'mispoes' dit weekend was voor RKDES dat voor de derde maal op rij niet de kans greep om lijstaanvoerder te worden. Opnieuw faalde het team op het 'moment suprème'. Na een 0-2 voorsprong tegen VEP (treffers van Indy van Koert en Ivo Lentjes) in Woerden, lieten de Kudelstaarters de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Na de 2-3 van Indy van Koert leek de overwinning voor RKDES veilig gesteld. Totdat keeper Marius de Grauw vlak voor tijd een hoge bal pardoes in zijn eigen doel sloeg en de punten verdeeld moesten worden.
 
Weinigen bij RKDES waren op dat moment blij met het gelijke spel. Dat koploper Bernardus ook gelijk speelde, was een pleister op de wonde. Met evenveel punten neemt RKDES nu de tweede positie in. Op basis van doelsaldo staat de koploper er slechts twee doelpunten beter voor. Die minimale marge biedt hoop voor de tweede seizoenshelft.
 
Bron: Voetbalinaalsmeer.nl
 
Foto's: wedstrijdfragmenten uit FCA Zaterdag-VVZ'49. Foto's Jaap Maars.

(advertentie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin