Palingcup weer voor Aalsmeerse handballers

Het eerste buitje is binnen… FIQAS Aalsmeer won zondag de Palingcup. In het jaarlijkse minitoernooi in Volendam, een voorbereiding op het nieuwe seizoen, waren de Aalsmeerders net als vorig jaar de sterksten. Eerst versloegen ze Volendam met 13-10, daarna wonnen ze met 16-15 nipt van het Belgische Achilles Bocholt en vervolgens deklasseerden ze KV Sasja, ook uit België, met 22-9.

“We hebben verschillende manieren van spelen kunnen uitproberen en in veel verschillende samenstellingen gespeeld. En dat terwijl de ploeg nog niet eens compleet is. Dit was een prima toernooi om te oefenen en dat was waar het om ging,” zei een tevreden trainer-coach René Romeijn na afloop. Op zaterdag 12 september begint de BeNe League met een, zwaar, uitduel tegen lands- en bekerkampioen OCI/Lions.

Doorzettingsvermogen
Afgelopen maandagavond liepen de mannen voor het goede doel en als alternatieve training een keer mee met deelnemers van de komende Diabetes Challenge. Er was een toepasselijk gespreksonderwerp: doorzettingsvermogen, iets was voor zowel de handballers als diabetespatiënten onontbeerlijk is.

Bron: Marjon Labordus

Foto: tophandballers en diabetespatiënten wandelen samen als training. (foto: FIQAS Aalsmeer)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel