Oudjes blijken nog behoorlijk balvaardig

De wedstrijd tussen de oud-eerste elftalspelers van zaterdag en zondagselectie was het hoogtepunt van het jubileumfeest van VV Aalsmeer afgelopen zaterdag. Al was bij de meesten de conditie aanzienlijk minder dan destijds in de jaren '80 en '90, de 'cracks' van toen wisten nog heel behoorlijk een balletje te raken. Balgevoel raak je schijnbaar niet snel kwijt. De winst ging met 2-1 naar de zondagspelers dankzij treffers van Arie Bouwman en Raymond de Jong. Rob de Jong had de zaterdagvoetballers in de eerste helft op een voorsprong gezet.
 
De club bestaat 95 jaar. Veel ouder zal zij ook niet worden. Dit jaar houdt VVAalsmeer officieel op te bestaan en gaat met buurman RKAV verder onder de naam FC Aalsmeer. Er waren tal van oud-spelers, trainers en vrijwilligers uitgenodigd om het feest mee te vieren. Het begon met een diner in de kantine waarbij niet alleen een heerlijk drie gangenmenu gepresenteerd werd maar ook tal van smakelijke anekdotes de ronde deden.
 
Buikomvang
Vanaf een uur of zes druppelden voorzichtig de eerste oud-voetballers binnen die het op het hoofdveld tegen elkaar op zouden nemen. Bekende namen als Arie Bouwman, Gerard van Schaick, Bob Pieksma, Koos de Meij, Raymond Monnik en Pieter Leegwater hezen zich in het tenue. Dat kostte de ene speler vanwege toegenomen buikomvang wat meer moeite dan de andere. De teams werden tactisch bijgestaan door Jac van Muijden, Dick Alberts, Jan van der Lip en oud-jeugdtrainer Arie de Haan.
 
Herinneringen
De wedstrijd zelf stond onder leiding van Bert Rijkmans die twee keer een half uur liet spelen. Waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest, ging de zondag er met de winst vandoor. Achteraf werd vooral gesproken over de niet gegeven starfschop toen de oudste man van het veld, Dolf Wiltink, in kansrijke positie uit balans gebracht werd en daardoor naast kopte. Hiermee was wel opnieuw een herinnering geboren. Herinneringen zoals die er zoveel zijn. Dat bleek wel in de kantine waar nog vele uurtjes geput werd uit het verleden.
 
Foto's van boven naar beneden: teamfoto's van VVAalsmeer zaterdag (blauwwit) en zondag.
Arie Bouwman passeert doelman Rene Vreken en scoort de gelijkmaker. Danny Balk kan niks meer uitrichten.
Raymond Monnik in duel  met Gerard van Schaick.
 
Foto's Jaap Maars en Arjen Vos (zie ook de galerie)
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel