Ouderwetse handbalthriller in De Bloemhof

Na lange tijd speelde zich zaterdagavond in De Bloemhof weer eens een ouderwetse handbalthriller af. De formatie van coach Bert Bouwer is aan een gestage opmars bezig. Langzaamaan beginnen de contouren die de oefenmeester voor ogen heeft duidelijke vormen aan te nemen, al kleven er nog wel wat schoonheidsfoutjes aan. Vooral de breedtepasses laten nog te wensen over waardoor de ploeg te vaak balverlies leidt en zo de tegenstander eenvoudig laat scoren.

Na een ruststand van 11-13 kwamen de Aalsmeerders in de 20ste minuut van de tweede helft op gelijke hoogte met de Belgen: 22-22. Vervolgens liepen de Zuiderburen weer uit tot 22-25. Niemand geloofde toen nog in het spektakelstuk dat in de slotminuut zou volgen.

Time-out
Het zeer slecht leidende Belgische arbitrale duo, de broers Steenwinckles, kende hun landgenoten in korte tijd drie strafworpen toe die allen benut werden. Met een marge van drie goals in het voordeel van de bezoekers veerde de ploeg van Bouwer echter op een fantastische wijze op en met nog 33 seconden op de klok wees het scorebord 28-29 aan. De Aalsmeerse coach vroeg een time-out aan.
 
Kampioenschap
In de allerlaatste seconde kreeg de thuisclub een verdiende strafworp toegewezen die door de koele Nico Blaauw feilloos benut werd. Daarna volgde de ontlading en leek het wel of het kampioenschap gevierd werd. Een verdiend gelijkspel (29-29) behaald tegen de nummer drie van de ranglijst.

Bert Bouwer is duidelijk aan de opbouw van een gedeeltelijk nieuw team bezig en behalve de oudgedienden beginnen nu ook de nieuwelingen aan hun opmars. Een duidelijk voorbeeld daarvan is Donny Vink die steeds beter zijn draai op de vleugel begint te vinden.

Dinsdagavond drie december treedt Green Park aan tegen de oude rivaal Volendam in het Palingdorp en kunnen zij wellicht het goede spel voortzetten.

Tekst en foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin