Opnieuw zevenklapper voor FC Aalsmeer

De zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer hebben hun tweede zevenklapper van het seizoen binnen. Werd enkele weken geleden Elinkwijk met 7-3 aan de kant gezet, ditmaal was het in Vleuten tegen UVV prijsschieten. Het scorebord had deze middag eenvoudig de dubbele cijfers kunnen halen. Aalsmeer was nog genadig voor de iets hoger geklasseerde tegenstander.

Aalsmeer beleeft een zeer opmerkelijke seizoensopening. Slechts twee van de zeven wedstrijden werden gewonnen. Maar wel met grote cijfers. Dat zorgt voor een merkwaardige vertoning op de ranglijst: vierde van onderaf. Maar wat doelpuntenproductie betreft, neemt Aalsmeer de vierde plaats van boven in. Er doen 14 clubs mee in de tweede klasse B.

Van Basten
Zelden was de FC zo efficiënt in het maken van doelpunten als deze middag bij UVV, de vroegere club van Marco van Basten. Van de vijf kansen die Aalsmeer in de eerste helft kreeg, verdwenen er maar liefst vier in het Vleutense doel. De eerste al na zes minuten. Deze viel uit een vrije trap van Floris van Dokkum. De van WVHEDW overgekomen speler zou ook de laatste treffer van zijn nieuwe ploeg voor zijn rekening nemen. Ook Stefan van der Dussen scoorde er twee, gevolgd door Sali Yildiz, Calvin Koster en Michal Kocon met ieder één doelpunt.

Goede zaken
Komende zaterdag speelt Aalsmeer om 14.30 thuis aan de Dreef tegen De Bilt. De bezoekers staan één punt boven Aalsmeer. Als Aalsmeer wint kan het wederom goede zaken doen.

Bron: Jack van Muijden