Opnieuw volle winst voor plaatselijke voetbalclubs

Het was wederom een goed weekend voor de plaatselijke voetbalclubs. Alle drie wisten ze hun wedstrijden te winnen. De meest opvallende prestatie was van de zaterdagvoetballers die titelkandidaat De Merino’s met 5-0 naar huis stuurden. Maar ook RKDES (3-0 winst bij Altior) en FC Aalsmeer Zondag (2-1) deden uitstekende zaken

Aalsmeer Zaterdag maakt een goede periode door. Na de winterstop is er door de eersteklasser niet meer verloren. Dankzij drie gewonnen wedstrijden en een gelijkspel klautert de ploeg langzaam maar zeker uit de gevarenzone. Toch kwam de 5-0 zege van zaterdag als een grote verrassing. Zoveel doelpunten had Aalsmeer nog niet eerder gescoord dit seizoen. Ook vanwege het feit dat de uitwedstrijd in Veenendaal nog met 5-0 verloren ging, had niemand kunnen vermoeden dat een overwinning met grote cijfers tot de mogelijkheden zou behoren.

De nederlaag van de bezoekers werd grotendeels ingeluid door een overtreding van de Veendendaalse doelman Jeroen Vrolijk die na ruim een half uur spelen een rode kaart en een penalty tegen kreeg na een charge op Eder Delgado. Burak Sitil faalde niet van elf meter. Via Lilinho Martins en Epi Kraemer liep Aalsmeer uit naar een 3-0 tussenstand. Tom Doeswijk en Michal Kocon maakten er na rust 5-0 van. Aalsmeer staat nu negende en kan zich twee weken voorbereiden op de volgende wedstrijd uit tegen nummer twaalf Geinoord.

FC Aalsmeer Zondag
Een knappe prestatie leverden ook de zondagvoetballers tegen koploper Alphen. Na een 1-0 tussenstand bogen de Aalsmeerders in Alphen de wedstrijd volledig om. Via goals van Remi Pasternak en Panet Machnikoswki, werd de volle winst gepakt. Het was vooral aan doelman Jeremiah Veldman te danken dat de thuisclub niet meer tot scoren kwam. KDO was de lachende derde in de derde klasse A door te winnen van ASC en daarmee de koppositie over te nemen.

RKDES
RKDES won van Altior uit Langeraar. Voor rust leek de wedstrijd al beslist door twee doelpunten van Indy van Koert. Tien minuten voor het einde maakte de uitblinkende Maarten van Putten een eind aan de hoop van Altior door een van de keeper terugspringende bal in te tikken.

Na de wedstrijd waren zowel TC-lid Edwin Burgers, elftal-leider Jan van de Maarl als aanvoerder Roy Enthoven het erover eens dat de overwinning dik verdiend was.

Enthoven: “We waren voor de wedstrijd best wel bevreesd voor Altior. Dit omdat we de thuiswedstrijd wel gewonnen hadden, maar Altior een goede, vooral fysiek sterke indruk achter liet.”

Van de Maarl: ”We waren zeker de eerste helft heer en meester en de tweede helft gelijkwaardig aan Altior. Toch kwamen we geen moment in gevaar. Waar we vooraf bang voor waren, namelijk fysiek in het nadeel te zijn, bleek in de tweede helft juist het tegenovergestelde. Wij waren fit en en wonnen veel individuele duels. Dat is een compliment voor deze nog jonge ploeg.

Aangezien zowel ASW, Bernardus als Taurus punten lieten liggen, schijnt de zon weer wat harder aan de Wim Kandreef. Komend weekend is de ploeg vrij maar op 5 maart wordt op eigen veld de inhaalwedstrijd gespeeld tegen SVH.

Foto's: wedstrijdfragmenten van FCA-De Merino's met Thomas Harte die zich omsingeld weet door blauwhemden en Eder Delgado die het uitkermt na de wilde actie van doelman Jeroen Vrolijk. Foto's Jaap Maars.