Opnieuw kent derby geen winnaar

De derby tussen RKDES en FC Aalsmeer, waar door vele liefhebbers reikhalzend naar was uitgekeken liep opnieuw uit op een tegenvallend schouwspel. Nadat de eerder dit jaar bij Aalsmeer 0-0 werd gespeeld, was er ook aan de Kudelstaartse Wim Kandreef geen winnaar. Positief puntje was dat er dit keer wel gescoord werd: 1-1.

RKDES teleurgesteld en FC Aalsmeer tevreden na het gelijke spel. Dat bleek uit de reacties van Gijs Lentjes (RKDES) en Elias Elhadji (FC Aalsmeer), die afgelopen vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd nog lieten weten allebei vertrouwen te hebben in een overwinning.

Weinig weg gegeven
Lentjes: “De teleurstelling overheerste duidelijk in de kleedkamer bij ons. Persoonlijk vind ik het jammer dat we aan de bal niet goed genoeg waren. Verdedigend hebben we, op die ene goal na, weinig weg gegeven, maar in balbezit waren we matig. Ik vond het ook wel erg warm en misschien dat de andere spelers daar ook last van hadden.”

Elhadji, die door een schorsing de wedstrijd vanaf de zijlijn moest bekijken, was realistisch : “Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik RKDES de betere ploeg vond en als we, na  een 1-0 achterstand, toch nog vlak voor tijd gelijk maken, moeten we tevreden zijn met een punt.”

Onbereikbaar
Beide spelers hadden gelijk, want na een aftastend begin, werd RKDES in de eerste helft steeds sterker wat ook resulteerde in een 1-0 voorsprong. Uit een teruggelegde bal van Indy van Koert werd Lennart Kok op de rand van het zestienmetergebied bereikt. Zijn schot werd onderweg van richting veranderd, waardoor de bal onbereikbaar voor doelman Veldman in het doel verdween. De 1-0 ruststand was daarmee een feit.

In de tweede helft behield RKDES het betere van het spel, maar slaagde het team er niet in om de score uit te breiden.

Gelijkmaker
Zowel Mano van Veen als Lennart Kok kregen van dichtbij goede kansen maar hun harde schoten werden keer op keer uit het doel geranseld door Jeremiah Veldman. Zo bleef het 1-0, totdat Daan Vaneman een kwartier voor tijd de bal op de hoek van ‘de zestien’ kreeg aangespeeld. Geheel vrijstaand kon hij de bal goed controleren en hard en zuiver in de verre hoek schieten. Spoedig hierna floot de scheidsrechter af en konden de spelers de koele kleedkamer opzoeken.

Resultaat van dit gelijke spel is dat RKDES  op de tweede plaats blijft staan, maar het verschil niet kleiner heeft kunnen maken met koploper Altior. FC Aalsmeer is zijn koppositie in de derde periode kwijt geraakt aan FC Stompwijk dat nu gedeeld tweede staat met RKDES.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de derde klasse.

Komend weekeinde is RKDES vrij maar op donderdag 3 mei speelt de ploeg uit tegen Van Nispen. FC Aalsmeer speelt 6 mei uit tegen de Kickers.

Tekst Gerard van Schaik

Foto: Joost van der Zwaard houdt RKDES aanvoerder Roy Endhoven van de bal. Gijs Lentjes kijkt toe. Foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van de Geraniummarkt.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel