Opnieuw duel Aalsmeerse club gestaakt

Enkele weken geleden was het RKDES tegen Bloemendaal waarbij de scheidsrechter voortijdig het veld afliep. Zondag hoefden de spelers van FC Aalsmeer na de eerste helft niet meer in actie te komen. Uit bij DIO in Haarlem liep het dusdanig uit de hand dat de ‘scheids’ niets anders kon doen dan de wedstrijd te staken.

Aalsmeer liet zich deze middag juist weer van zijn goede kant zien. Na een week eerder met 6-0 te zijn ‘afgedroogd’ door Ouderkerk in het bekertoernooi, ging het team van Erwin Mönnich een stuk voortvarender van start. Er werd heel brutaal een 0-2 voorsprong genomen tegen de ploeg die evenveel punten had verzameld en op basis van doelsaldo één plek hoger staat.

Penalty's
Het eerste doelpunt viel binnen tien minuten. Barry Spring in 't Veld schoot een penalty raak nadat een DIO-speler hands maakte in het strafschopgebied. De score werd verdubbeld door Robert van Leeuwen die een voorzet van Spring in 't Veld netjes binnen tikte. Opnieuw ging de bal op de stip. Maar nu voor het doel van Stephan van Halm. De Aalsmeer-keeper, vorig seizoen regelmatig penaltykiller voor zijn club, had nu het nakijken.

Tumult
Kort voor rust ging het helemaal mis. De 24-jarige scheidsrechter, Wouter van der Geest, bestrafte een overtreding van een DIO-speler op Alexander Goes direct met rood. Het tumult dat hierdoor ontstond bij zowel spelers als supporters was voor de scheidsrechter dermate intimiderend dat hij het duel staakte. De KNVB zal bepalen wat er met de wedstrijd gebeurt.

Favorieten
Komende zondag kunnen de supporters hun favorieten weer eens in actie zien aan de Dreef. Om half drie speelt FC Aalsmeer thuis tegen Vogelenzang. De middenmoter staat twee plaatsen onder Aalsmeer met één punt minder.

Bron: Voetbal in Aalsmeer