Op valreep weer zege handbalsters

De handbalsters van FIQAS Aalsmeer hebben de smaak te pakken. In Wognum pakten ze tegen SEW 2 de vierde zege op rij. Op het nippertje, dat wel. In de twee slotminuten bogen ze een 26-25 achterstand knap om in een overwinning met 26-27.

Ze klommen nog een plaats op de ranglijst van de eerste divisie ook. FIQAS staat er nu zevende, stevig in de middenmoot. Komende zaterdag is Bentelo de tegenstander in een uitwedstrijd die de Aalsmeerse dames best weer kunnen winnen. Bentelo staat twee punten onder hen.

Spannend
Het was een spannende, harde wedstrijd zaterdag in West-Friesland, maar een schoonheidsprijs verdiende die niet. FIQAS keek een tijd lang steeds tegen een kleine achterstand aan, maar bleef wel bij. Ook al verzette SEW zich heftig, de Aalsmeerse handbalsters stonden toch voor bij de rust, 12-15. Dat was mede te danken aan een sterk optreden van keepster Manon van der Sar.

In de tweede helft kwam SEW snel terug en bereikte het zelfs een voordelige marge van twee punten. Aalsmeer moest alle zeilen bijzetten. Het was spannend en het bleef spannend. Tot de slotminuten dus, waarin de Aalsmeerse dames hun veerkracht toonden en alsnog de twee punten konden binnenslepen.

Bron: Marjon Labordus