Ook verlies handballers in België

FIQAS Aalsmeer kan het spelen om de officieuze Belgisch-Nederlandse titel in februari bijna vergeten. De handballers verloren zaterdag in België met 31-26 van Initia Hasselt. Het was het derde verlies op rij. Ze blijven daarmee onderaan staan in de BeNe League, waarin de vier beste teams uit Nederland en België tegen elkaar uitkomen.

Als een plaats bij de 'final four', die om de bovennationale eer zullen strijden, al haalbaar is, dan zal FIQAS de drie resterende duels in elk geval moeten winnen. Op 17 januari is de eerste kans: in de Bloemhof tegen Bevo.

Inhaalrace
Zaterdag begon Hasselt het meest overtuigend. Via 5-1 was het na ruim een kwartier 11-6. Aalsmeer kwam daarna echter terug in de wedstrijd. Aan de hand van Rodrigo Huttinga, Dustin Ligthart en Frank Lübbert werd de marge kleiner, 13-10. Bij de rust was de aansluiting bijna een feit, 16-14.

In de tweede helft startte FIQAS sterk en boog het de achterstand om in, voor het eerst, een voorsprong, 16-17. Die kwam onder andere tot stand door twee treffers van Robin Boomhouwer. Ook bij 18-19 zag het er nog hoopvol uit, maar Hasselt herstelde zich op tijd – en goed. Via 22-19 en 28-22 werd de eindstand 31-26. Hasselt staat derde en heeft goede vooruitzichten op een plek bij de final four.

Bron: Marjon Labordus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin