Ook RKDES wacht nog op eerste punt

Alle drie de plaatselijke voetbalclubs verloren dit weekend hun wedstrijden. Nog erger: het lukte ze zelfs niet om een doelpunt te maken. Zowel de zondag- als de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer verloren met 3-0, RKDES moest met 0-1 buigen voor VVA/Spartaan.

Net als de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer maakt ook RKDES een ‘valse start’ in de competitie. Zondag verloor de Kudelstaartse ploeg op eigen veld met 0-1 van VVA/Spartaan. Coach Koos Abrahamy krijgt complimenten over het goede spel van zijn ploeg maar baalt dat de punten niet behaald worden.

De ruim honderd toeschouwers zagen een eerste helft die aanvankelijk keurig in evenwicht was met kansjes over en weer. Voor de rust werd VVA/Spartaan de bovenliggende partij. Waar RKDES hoopte met een 0-0 stand de thee te halen, kreeg het toch een tegentreffer te incasseren.

Die klap kwam de ploeg de hele wedstrijd niet meer te boven. In de tweede helft, die werd ontwricht door vele blessurebehandelingen. De beste kans op een doelpunt had Dani Calmez. Na een te korte terugspeelbal schoot hij hard over.

De Kudelstaarters staan met Zwanenburg en Bloemendaal onderaan de ranglijst. Komende zondag speelt RKDES uit tegen het Haarlemse DSS.

FC Aalsmeer Zondag had na twee overwinningen de smaak te pakken maar kwam weer met beide benen op de grond na het 3-0 verlies tegen RCH in Heemstede. Komende zondag treedt het thuis (Beethovenlaan) aan tegen een andere Heemsteedse club: HBC.

Bron: Voetbal in Aalsmeer

Foto boven: RKDES-speler Lennart Kok (links) in duel met zijn directe tegenstander.
Foto voorpagina: Roy Endhoven wordt gehinderd terwijl hij op doel schiet.