Onfortuinlijk RKDES loopt remise mis

Ook het tweede duel van RKDES in de verse competitie is verloren gegaan. De Kudelstaarters liepen uit tegen ZSGO/WMS tegen een 2-1 nederlaag aan. Gezien het spelbeeld hadden ze meer verdiend, op zijn minst een gelijkspel.

Het jonge team, dat veel inzet laat zien, is nog wisselwallig. Het speelt fris en aantrekkelijk voetbal, maar is nog niet constant genoeg. Ook geluk ontbrak RKDES. In de beginfase van de wedstrijd waren de Amsterdammers beter. Na drie minuten benutten ze een strafschop, na een ongeoorloofde actie van verdediger Richard de Vries, 1-0. Gaandeweg nam RKDES meer initiatief. De bekroning was een schitterende goal, van 30 meter afstand, van Roy Enthoven, 1-1.

Kansen
Toen de Kudelstaartse defensie na rust even niet bij de les was, kon ZSGO/WMS opnieuw toeslaan, 2-1. Er dreigde een storm van Amsterdamse kant, maar RKDES herpakte zich. Er kwamen net als in de eerste helft weer kansen, maar die leverden geen goal op. Een inzet van Enthoven in de 84ste minuut werd ternauwernood door de doelman gekeerd. Vlak voor het eindsignaal kregen beide ploegen nog een dot van een kans. Het bleef echter 2-1.

Bron: Ad Verburg