Omnia-springers landen op podium

Het weekend van 26 januari was zeer succesvol voor SV Omnia. Zowel de trampolinespringers als de turnsters haalden mooie resultaten.

Zo deden de trampolinespringers van SV Omnia mee aan de De Spijkenisser Cup, een nieuwe wedstrijd die jaarlijks terug zal keren op de springkalenderIn sporthal ‘Den Oert’ namen GV Sportuna, DVO, Olympia Harderwijk, GTS en SV Omnia het tegen elkaar op. Bij de ochtendploeg haalden twee Omniaspringers de bovenste trede van het erepodium: Madelief Wijkstra bij de pupillen E gemengd en Boris Claus bij de jeugd D jongens.
‘s Middags behaalden bij de jeugd C dames, Bonita Goede, Dian van Wieringen  en Donnatella Antoniadis  respectievelijk de eerste- tweede- en derde plaats.
Bij de jeugd D gemengd werd Amber Rademaker eerste. De tweede en derde plek gingen respectievelijk naar Max Bijenveld en Vincent Ligtenberg.
Bij de junior C dames gingen de eerste, tweede en derde plek respectievelijk naar Danischa Goede, Mila van Bruggen en Ebbie Tam.
Bij de Senior dames C werd Martina van der Linden eerste en Marlies Kok tweede.
Tot slot mocht Marvin Arendzen zich de winnaar noemen in de categorie Senior C Heren. Ook niet zo gek, hij was de enige deelnemer…

Goud voor Jasmin Aileen

Op zondag 26 januari  werd door het rayon Amsterdam de tweede voorwedstrijd georganiseerd in de Turnace Hall of Gymnnastics in Amsterdam-Sloten. SV Omnia 2000 nam onder leiding van Anneke Nap, Mariet Tas, Ilse Sandifort, Gerda Kockelkorn en Erica Belandi met 32 turnsters deel  in de vierde en vijfde divisie. De organisatie van de wedstrijd was in handen van Omnia en DOS.  De Aalsmeerse vereniging kan terugkijken op een geslaagde wedstrijddag met 6 medailles en 15 turnsters die zich wisten te plaatsen voor de regiokampioenschappen.

In totaal werden er zes medailles gewonnen door de turnsters van SV Omnia 2000.
Guylaine Piet eindigde in de categorie Pupil 1 – D1 op de vierde plaats van de 20 deelneemsters en ontving hiervoor een medaille. Veerle de Jong turnde in de categorie Junior vijfde divisie en wist de derde plaats te bereiken.
In de categorie instap D2 turnden Sarah Wisse en Madelief Riepe zichzelf naar een zilveren medaille. Guoxin Verhoef won zilver in de categorie jeugd vierde divisie.  Jasmin Aileen spande echter de kroon. Zij eindigde in de categorie Jeugd  vijfde divisie op de eerste plaats en won daarmee een gouden medaille.

Halve finale
Vanwege hun goede prestaties op beide voorwedstrijden, mogen Suus Huntjes, Madelief Riepe, Sarah Wisse, Jasmin Aileen en  Veerle de Jong mee doen aan de regiokampioenschappen, die op 29 maart in Wervershoof gehouden zullen worden.
In de vierde divisie wordt eerst een halve finale geturnd. Deze vindt op 15 maart plaats in Beverwijk. Hiervoor hebben Jet van Kooten, Isa Verzeilberg, Guylaine Piet, Fleur Snoek, Robin Sahalessi, Linda Schuiling, Laetischa van den Bijtel , Annika Valkering, Guoxin Verhoef en Shania Bleeker zich geplaatst.

Foto's: Boven: De succesvolle springploeg van Omnia
Onder: Jasmin Aileen met haar gouden medaille