Olympiër Nicky van Leuveren traint AVA-junioren

Hardloopster Nicky van Leuveren gaf gisteravond een sprint- en estafetteclinic aan de junioren van Atletiek Vereniging Aalsmeer. De Amstelveense Van Leuveren liep op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar een nieuw Nederlands record met de 4×400 meter estafetteploeg en is meervoudig Nederlands Kampioen op de 200 en 400 meter.

 

Bedankje

Ter voorbereiding op de Spelen in Rio trainde de loopster een aantal keer op de baan bij AVA, omdat dat door evenementen niet mogelijk was bij haar club Phanos in het Olympisch Stadion. De clinic was een bedankje voor deze service.

 

Duwen en trekken

De clinic voor de junioren begon met een warming-up en sprintspecifieke loopscholing. Goed uitgevoerd zorgt dit ervoor dat je op termijn sneller en beter sprint, zo legde Nicky uit.

 

Hierna was het tijd voor de estafettes, waarbij Nicky vertelde dat het zeker bij de 4×400 meter vaak een geduw en getrek is om in de juiste positie te staan voor het aannemen van het estafettestokje. De junioren deden een aantal 4×100 meter estafettes in 4×400 meter opstelling en leerden wat dat duwen en trekken voor de juiste positie inhield.

 

Aan het eind werd nog een pendelestafette gedaan (tussen twee pionnen) over een afstand van 60 meter. Nicky moest zelf ook nog flink aan de bak en ondanks haar snelle tijden verloor ze het laatste onderdeel met haar team tot vreugde van de winnaars.


Foto's: de AVA-junioren leerden de fijne kneepjes van het sprinten en de estafette van Olympische sportster Nicky van Leuveren (foto's Victor Waasdorp)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel