Oceanus verslaat ook ervaren Futen

Toen in september het speelschema van de competitie bekend werd, werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen De Futen al met potlood in de agenda's gezet als potentiële kampioenswedstrijd. 'Helaas' verloor De Futen vorige week waardoor Oceanus al een week eerder kampioen werd, maar toch had de wedstrijd in De Waterlelie voldoende sfeer en spanning, waardoor het toch een mooie poloavond werd.De Futen heeft een heel ervaren team, waartegen Oceanus het altijd moeilijk heeft. Vooraf werd de instructie meegegeven om vanaf het begin met veel felheid en snelheid te spelen en hiermee de tegenstander te vermoeien om zo in de tweede helft van de wedstrijd de winst te pakken. En zo geschiedde…

Gelijk op

In de eerste twee periodes van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op. Aan beide kanten werd regelmatig een speler naar de kant gestuurd voor 20 seconden na een zware overtreding, maar uit de overtalsituaties die daardoor ontstonden kan maar beperkt gescoord worden. Na twee periode was de stand dan ook 3-2 voor Oceanus door doelpunten van Jos Vergeer, Istvan Spaargaren en Quintus Spruyt.

Kruit verschoten

Na de wisseling van speelhelft wist Oceanus eerst nog uit te lopen door een goal van Arjen Loef, maar vervolgens kwam De Futen weer langszij tot 4-4. Daarmee hadden zij direct hun kruit verschoten. Waar Oceanus een tandje bij ging schakelen, moesten er bij de Futen steeds vaker spelers gewisseld worden vanwege vermoeidheid. In de derde periode maakte Dennis Reijnders nog 5-4 en in de laatste periode liep Oceanus vervolgens volledig over de tegenstander heen. Eerst door een prachtige break van Jos Vergeer, die een strakke uitworp van keeper Stanley Moolhuijsen verzilverde. Vervolgens was het de beurt aan Sander Aarsman, die wederom uit een break koelbloedig bleef en de bal handig langs de keeper speelde. Dennis Reijnders bracht de stand met zijn tweede van de wedstrijd op 8-4 en het slotakkoord was voor Kevin Melman, die met een drukbal de keeper machteloos liet. 

Te water

Bij een 9-4 stand klonk het fluitsignaal en kon het feest losbarsten, waarbij ook de coaches Klaas Mantel en Erik Bras met kleding te water gingen, wat gebruikelijk is bij het waterpolo. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het doel om ongeslagen kampioen te worden en volgend seizoen goed mee te gaan draaien in de landelijke tweede klasse.Volgende week speelt Heren 1 uit tegen Flevo in Nijkerk en op 23 april volgt thuis tegen KZC de afsluiting van het seizoen. Deze wedstrijd start om 18:40.

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel