Oceanus stroef uit startblokken

Niet alleen voetballers kennen een winterstop. Ook de waterpoloërs doen het rustig aan rond december en januari. Na vijf weken gedwongen pauze, kon Oceanus zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen. Flevo was de tegenstander in de Waterlelie. De afgelopen seizoenen is gebleken dat deze Nijkerkse ploeg een lastige tegenstander is. Ook nu wist Oceanus de ploeg niet van zich af te schudden. De thuisploeg moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Oceanus begon sterk aan de wedstrijd. Al binnen tien seconden scoorde Kevin Melman met een hard schot in de lange hoek. Deze goede lijn werd in het eerste gedeelte van de wedstrijd doorgetrokken zodat Oceanus uitliep naar een 3-0 voorsprong.
 
Individuele fouten
Het fraaie begin kon in de tweede periode niet worden vastgehouden. Na individuele fouten van Oceanus en een paar prima aanvallen van Flevo, kwam de tegenstander langszij. Aan het einde van de tweede periode nam de ploeg zelfs heel brutaal een voorsprong: 3-4.
 
In de derde periode waren aan beide kanten veel uitsluitingen. Flevo benutte deze kansen beter en liep uit naar 4-7. In de slotseconden van deze periode deden de Aalsmeerders nog wat terug. Arjen Loef scoorde uit een man-meersituatie, zodat het gaatje een beetje gedicht werd: 5-7.
 
Alles uit de kast
Om geen puntverlies te lijden moest de ploeg in de vierde en laatste periode alles uit de kast halen. Dit lukte aardig. In de laatste twee minuten van de wedstrijd trok Oceanus de stand weer gelijk door onder meer een doelpunt van Yoeri Berk. Met de 8-8 einduitslag hield Oceanus in elk geval een punt over aan het duel.
 
Hierdoor zakte Oceanus wel naar de tweede plaats op de ranglijst. Aankomend weekend is KZC uit Beverwijk de tegenstander.
 
Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery hieronder)
 
– advertentie –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel