Oceanus eert leden

Adrie Berk, Kees Reijnders en Jan van der Meer (Foto Oceanus)

Door: redactie. Zonder vrijwilligers geen verenigingsleven. Ze zijn de kurk waarop menig club drijft. Voor Zwemsportclub Oceanus geldt dat bijna letterlijk want dankzij de jarenlange trouwe inzet van Adrie Berk en Jan van der Meer die respectievelijk 50 jaar en 32 jaar vrijwilliger zijn, kunnen de vele liefhebbers van de zwemsport hun hobby of passie uitoefenen. Berk en Van der Meer werden afgelopen weekend geëerd door voorzitter Kees Reijnders.

Beide mannen kregen een verenigingsonderscheiding met een glazen sculptuur als blijvende herinnering. Adrie Berk werd erelid van de vereniging en Jan van der Meer werd onderscheiden als lid van verdienste.

Lange lijst
De lijst van uitgevoerde taken voor de zwemvereniging is voor beide mannen uitzonderlijk lang. Adrie Berk begon in 1972 begon als zestienjarige assistent-trainer en maakte het clubblad. Na de periode als zwemtrainer ging Berk training geven aan de nieuwe tak, de Triatlon. Daarnaast was Adrie Berk lid van de zwem- of triathloncommissie en drie keer een periode van acht jaar bestuurslid. Op dit moment is hij nog lid van de triathloncommissie en van het Oceanusbestuur en zit hij zit in de organisatie van de Poeloversteek, de Scholieren Zwemloop en de Nieuwjaarsduik. Tevens is hij lid van de regiegroep Sportakkoord Aalsmeer.

Jan van der Meer is meer dan 30 jaar trainer binnen de verschillende afdelingen van Oceanus.  Zo is hij in 1990 begonnen als trainer bij de jongste wedstrijdzwemmers. Daarna heeft hij lange tijd de masters getraind, is hij trainer geweest van de jeugd triatlon en vanaf 2011 is hij zwemtrainer van de senioren triatleten binnen Oceanus. Naast Oceanus is Jan van der Meer ook nog actief als vrijwilliger bij het Clematishof als technische man en als penningmeester. Tevens is hij vrijwilliger bij de stichting Europafietsers.

Naast vrijwilliger zijn beide onderscheidde Oceanusleden zelf nog actief als zwemmer in het zwembad en in het openwater. In beweging blijven is volgens hen net zo belangrijk als vrijwilligerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin